28. kolo
12.03.2017 17:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Burnley FC 2:1

Fotbalisté Liverpoolu dokázali ve 28. kole přehrát Burnley i přesto, že od sedmé minuty prohrávali a po výsledku 2:1 znovu oživili svou šanci na Ligu mistrů. Favorit tohoto duelu vyrovnal v nastavení prvního poločasu a vývoj otočil po hodině hry, hosté se na odpověď nezmohli. Po poslední výhře nad konkurenčním Arsenalem si tak upevnili čtvrté místo a za třetím Manchesterem City zaostávají o bod. Hosté jsou s jednatřiceti body dvanáctí.

Nováček soutěže se dostal do vedení z ničeho nic ze své první vážnější příležitosti v 7. minutě, kdy Ashley Barnes obdržel parádní pas do pokutového území od Lowtona a ve skluzu propálil bezmocného brankáře Mignoleta. Od tohoto momentu se hosté zatáhli do defenzívy a soupeře k ničemu nepouštěli, nicméně více jak padesátitisícové publikum na Anfield Road se dočkalo vytoužené vyrovnávací trefy v první nastavené minutě úvodního dějství.

Origi našel před brankou Georginia Wijnalduma, který sice napoprvé trefil patičkou bránícího Meeho, míč se k němu vzápětí vrátil a nizozemský záložník pak bez větších potíží propálil gólmana Heatona. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil a Burnley stále spoléhalo především na obranu, rozhodující moment se zrodil v 61. minutě. Vítěznou trefu Liverpoolu vsítil třiadvacetiletý turecký rodák Emre Can.

Ten si po vodorovné přihrávce od Origiho posunul balón blíže k brance a nakonec vypálil z dvaadvaceti metrů po zemi přímo k levé konstrukci, Heatonovi k zákroku příliš nescházelo. Hosté byli blízko k vrovnání za další dvě minuty, kdy po přímém volném kopu z levého křídla vracel hlavou do ohně Mee. Dostatek času ke střele dostal Barnes, jenže nepropálil hradbu těl před sebou a trefil pouze padajícího Klavana.

S přibývajícím časem začalo Burnley stále více riskovat a v 89. minutě mohl definitivně rozhodnout Mané. Ten obdržel krásný oblouček od Cana, ale Heaton dokázal balón mířící pod břevno vyrazit nad břevno, šance svého celku na bodový zisk udržel nad vodou. Ve třetí nastavené minutě po dlouhém autovém vhazování prodlužoval Keane na volného Lowtona, avšak sedmadvacetiletý obránce trestuhodně přestřelil domácí branku a výsledek se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, espnfc.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
M1ck0

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme jestli bude Robin Hood štědrý i tentokrát

Reagovat
Sm0ker

Reagovat
vanGomm

Nic netrvá věčně

Reagovat
eL

4:1

Reagovat
LidoOP

Burnley může překvapit 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele