37. kolo
13.05.2017 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Burnley FC 2:1

Bournemouthu se v líném duelu podařilo vrátit porážku z prvního setkání Burnley, když se v dramatickém závěru prosadil ve skvělé formě hrající King. Hosté si pro svou tragickou pasivitu v první půli bod jen stěží zasloužili, prohra jim však už vrásky beztak nenadělá.

Clarets hned z úvodu zápasu dávali jasně najevo, že jejich nejvyšším cílem je si dobře užít slunné sobotní odpoledne. Domácí se sice obdobně nikam nehnali, přesto si v prvních dvaceti minutách vybudovali převahu takřka 70% času s míčem u nohy. Stadion tak rozehřměl až pas Cooka za obranu, který si bravurně zpracoval Stanislas a z hranice vápna uklidil balón po zemi k bližší tyči do sítě.

Ve 37. minutě chtěl náskok pojistit bek Daniels, ten po samostatné akci pálil jen těsně nad břevno Heatonovy branky. Na druhé straně se sám před brankáře dostal Arfield, Boruc však skvělým reflexem udržel čisté konto. Vzápětí se na Dean Court atmosféra zelektrizovala při potlesku pro zesnulého Paula Willise, mezi fanoušky známého jako "Číslo 44", který ve čtyřiceti letech podlehl rakovině.

Pomalu se probouzející hosté mohli srovnat chvilku před hodinou hry, kdy se Westwood odhodlal k ráně z dvaceti metrů, slibný pokus však rozezněl pouze brankovou konstrukci. Na druhé straně tak chtěl přidat pojistku Mousset, z hranice penalty však svou hlavičkou pod břevno pouze prověřil pozornost Heatona.

Na dlouhou dobu poslední zajímavou šanci vykouzlil svým uměním King, který si pohrál s Longem, aby jen těsně minul levou tyč. Nepříliš využitý Boruc se tak v 83. minutě hodně divil, když centr Gudmundssona přizvedl zády k brance Vokes a poslal ke vzdálenější tyči vyrovnájící zásah. Byl to ovšem právě norský kanonýr Cherries, který si parádně pohlídal ofajdovou lajnu a po přízemním centru Frasera propálil Heatona. King je tak se třinácti zásahy v tomto kalendářním roce na druhém místě hned za Lukakuem.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

+2,5 - 2:2

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele