8. kolo
03.10.2015 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Norwich City - Leicester City 1:2

Skvělý start Leicesteru do sezony pokračuje. Foxes dnes zvládli zrádný zápas na půdě Norwiche, kde vyhráli 2:1 dokonce i bez pomoci talismana Riyada Mahreze, který byl překvapivě vynechán ze základní sestavy. Skóre otevíral ve formě hrající James Vardy, rozhodující trefu si připsal Jeffrey Schlupp..

Bylo to tvrdě vybojované vítězství, taková ale často chutnají nejlépe. Vardy se prosadil z penalty už v první půli, Schlupp pak krátce po změně stran zvyšoval na 2:0, a domácím už nebyl nic platný ani korigující gól střídajícího Dieumerci Mbokaniho. Hosté mohli dokonce přidat ještě jeden zářez, hlavička Leonarda Ulloy však nebyla uznána pro faul na gólmana.

Norwich přitom nezačal vůbec špatně. Foxes obměnili po posledním debaklu s Arsenalem svoji obrannou linii, čehož se domácí snažili využít; po chytré akci Wese Hoolahana s Grahamem Dorransem zakončoval Cameron Jerome, mířil však těsně nad. Netrvalo však dlouho a Leicester se dostal do hry. První jeho šanci zahodil Daniel Drinkwater, který zblízka nechal pouze vyniknout Johna Ruddyho; ještě předtím se pas letící napříč vápnem snažil zasáhnout Vardy, leč neúspěšně. Po 27 minutách hry už Ranieriho svěřenci slavili: N'Golo Kanté našel ve vápně Vardyho, kterého fauloval Sebastien Bassong a sám poškozený z nařízené penalty nezaváhal.

Nutno dodat, že šlo o trest poměrně kontroverzní; jenže Leicester zároveň dělal vše pro to, aby umlčel kritiky, kteří by snad poukazovali na spornost Bassongova zákroku. Zatímco Norwich ne a ne nabýt zpět herní pohodu z úvodních minut, hosté nadále útočili: Schluppovi chybělo pár centimetrů k tomu, aby uklidil do brány Albrightonův střílený pas, a Okazaki pálil těsně vedle tyče.

Teprve po změně stran se domácí opět dostali do hry, i když jim v tom hodně pomohla slabá chvilka od do té doby dominantních Foxes: Christian Fuchs si hlavou málem vstřelil vlastní gól, míč však těsně přelétl břevno. A pak už se hostující fanoušci mohli radovat podruhé: rychlý brejk potáhl Kanté, který narýsoval perfektní pas na Schluppa a jeho přízemní rána zapadla přesně do rohu Ruddyho klece.

Rozhodnutí poslat do hry čerstvého Mbokaniho se pro domácí málem ukázalo jako mistrovský tah už pár vteřin po Konžanově pobytu na hřišti, když jeho hlavičku musel Kasper Schmeichel likvidovat konečky prstů (navíc s pomocí břevna). Nováček na hřišti se však nakonec přece jen prosadil. Psala se 68. minuta, když Mbokani chytře usměrnil Howsonův pas ke Schmeichelově tyči - 1:2.

Ulloa málem po rohovém kopu vrátil Foxes dvougólové vedení, sudí však viděli faul Roberta Hutha na Ruddyho; právě Huth byl mimochodem dnes vynikající, skvěle organizoval hostující defenzivu a zásadní měrou tak pomohl uhájit těsnou výhru i při závěrečném sílícím náporu Neilova týmu. Schmeichel se ještě jednou musel vytasit s parádním zákrokem proti Redmondovi, nakonec však hosté vedení udrželi.

Autor: Dominik Zezula / goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele