12. kolo
08.11.2015 17:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Crystal Palace 1:2

Crystal Palace jsou zpátky! Z šesti venkovních zápasů dokázali Eagles vyhrát už čtvrtý, tentokrát získali nesmírně cenný skalp Kloppova Liverpoolu. Po vítězství 2:1 jej navíc přeskočili v tabulce, v níž obsadili osmé místo. Liverpool je desátý.

Skóre otevřel po dvaceti minutách zápasu Yannick Bolasie, jenž využil nedůrazného bránění Liverpoolu v jejich pokutovém území. Reds se díky gólu Coutinha do šatny dokázali vrátit do zápasu, ale tři body nakonec vybojovali hosté. Deset minut před koncem o tom rozhodl stoper Scott Dann.

Svěřenci Alana Pardewa, pod jehož vedením dokázali v součtu s minulou sezónou zvítězit na hřištích soupeřů úctyhodných 10 zápasů z celkových 14, měli silný už začátek zápasu, v němž Zahův a Cabayeho pokus zblokovali Can respektive Sakho. Po dvaceti minutách hry už ale defenziva domácích selhala.

Velmi nedůrazná hra Morena dala možnost Zahovi, který potáhl balón na kraj vápna a odcentroval. Can míč odvrátil jen k Lucasovi, ten jej pouze posunul před sebe a tam už čekal Yannick Bolasie. Mignolet se proti jeho prudké ráně natahoval zbytečně.

Gól však Liverpool nepoložil, naopak mu spíše vliv krev do žil. Coutinhův pokus chytil Hennessey, stejně jak Škrtelovu hlavičku. Brankář Crystal Palace kapituloval až po čtyřiceti minutách. Ibeho průnikovou přihrávku využil Clyne, jehož přízemní centr prodloužil Lallana až ke Coutinhovi a ten do protipohybu Hennesseyho vyrovnal.

Po změně stran jako první zahrozil Christian Benteke, který pálil zevnitř vápna. Pak měl další gól na noze Coutinho, ale jeho ránu zblokoval Martin Kelly. Nebezpečno však bylo i na opačné straně hřiště - Bakary Sako rozvlnil síť za Mignoletem, pomohla mu k tomu však rána pouze do boční sítě.

Crystal Palace se však po závěrečném hvizdu přece mohli radovat ze zisku tří bodů. Rohový kop Yohana Cabayeho si ve vzduchu vyhlídl stoper Scott Dann, a přestože jeho první hlavičku Mignolet vyrazil, padl gól. Danna si totiž obránci nehleděli ani při dorážce, kterou vděčný zadák doklepl do sítě.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

0

Reagovat
EL Gringo

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
LokoLFC

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Melda

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 LFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele