36. kolo
30.04.2016 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Everton FC - AFC Bournemouth 2:1

Tohle ještě Roberto Martínez přežil. Ale na jak dlouho? Everton na domácí půdě porazil Bournemouth 2:1; v utkání, kde nešlo prakticky vůbec o nic. Toffees se každopádně po výhře už i matematicky zachránili, že až dnes, to je však pro hvězdami nabitý tým velká ostuda. Po divokém začátku a gólech Cleverleyho s Pughem nakonec rozhodl Leighton Baines.

Začátek zápasu byl skutečně ďábelský. Už v sedmé minutě se prosadil Tom Cleverley, který na hranici vápna šikovně převzal Barkleyho přihrávku a mezi nohama Elphicka trefil dolní roh Borucovy branky. Jenže už za minutu Wilson (dost možná s faulem) přetlačil u lajny mladíka Penningtona, jeho centr obrana domácích nedokázala odvrátit, takže Marc Pugh mohl snadno vyrovnat.

Škoda jen, že v prvním poločase už se toho dál nic moc neudálo. Ritchieho střela byla zblokována a Barkleyho ránu vyrazil Boruc. Druhá polovina už byla otevřenější, na oba týmy dopadala únava a v obraně se otvíraly zajímavé skuliny. Využil toho Leighton Baines, který po hodině hry zatloukl pod břevna Lennonův pas přes celé vápno.

Everton tak doma konečně po čtyřech zápasech vyhrál a připsal si teprve páté vítězství v Goodison Parku. Ani to však fanoušky domácích neuspokojilo. Řada z nich stála s transparenty vyhazujícími Roberta Martíneze ještě dlouho po posledním hvizdu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

Everton to dneska prelomí 3:1 Lukaku dá ale 2 banány

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele