9. kolo
26.10.2014 14:30 CET
1 : 3
(1:2)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Everton FC 1:3

Dvě kola, dvě výhry a šest vstřelených gólů - Everton se zdá být opět na správné cestě. Dnes si jen s menšími problémy poradil na půdě Burnley a stylově tak dosáhl hranice 100 vstřelených branek pod vedením Roberta Martíneze. Čekání Clarets na první nováčkovský triumf se naopak dál protahuje...

Toffees do utkání nastoupili výborně. Už ve čtvrté minutě se Leighton Baines blýskl dalším precizním centrem z levé strany a Eto’ův cílevědomý náběh i prudká hlavička odrazem od břevna stály za brzkým vedením pro favorizované hosty. Ti se pak iniciativy jen tak vzdát nehodlali, a tak zatímco evertonští míč u kopaček drželi více než 70 % času, promlouval za ně třeba Lukaku solidní ranou těsně vedle.

Právě belgický forvard se nicméně brzy zasloužil o jednu menší komplikaci: jeho špatně odměřený zpětný pas našel akorát Jutkiewicze, ten ihned nastartoval Ingse a jeden ze strůjců loňského postupu Burnley po oběhnutí Howarda chladnokrevně vyrovnal.

Everton tak inkasoval již posedmnácté v sezoně a brzy se třásl i při voleji Arfielda, hned ve 26. minutě se však Romelu Lukaku jal svou předešlou hrubku napravit. Po pěkné, delší kombinaci a finální předávce od Naismithe se mu napodruhé přeci jen povedlo procedit míč na bránu Heatona a za jeho záda.

Koncem poločasu ještě Naismithova líná hlavička skončila na břevně, jinak ale Toffees vypadali být znovu spíše uspokojeni těsným vedením - a to platilo i pro většinu dění po změně stran. Everton si dlouho nebyl schopen tvořit žádné šance a vlastně až do třetího gólu zaujala snad akorát Bainesova jedovatá donáška z přímého kopu zhruba po hodině hry.

Teprve příchod dvojice Pienaar-Barkley umožnil Karamelkám definitivně rozhodnout o osudu utkání. Druhý jmenovaný v 86. minutě narýsoval klíčovou kolmici, Pienaar jen postrčil míč do cesty Eto’ovi a ten se už v podstatě z kroku, z dobrých 25 metrů nádherně trefil ke vzdálenější tyči.

Burnley v tu chvíli po týdnu doma opět prohrávalo 1:3, tentokrát to ale pro něj mohlo dopadnout mnohem hůř. Ať už Naismithova individuální akce, nebo Eto’ova koncovka z těžšího úhlu po mizerné malé domů od Trippiera totiž měly potenciál posunout vedení EFC na další úroveň - konkrétně hattrick kamerunského střelce ovšem nemilosrdně odmítla tyčka Heatonovy klece.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele