2. kolo
25.08.2008 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Pompeys opět nevstřelili gól a podlehli ManU

Pompeys na své půdě nevyzráli na favorizovaný Manchester United a prodloužili tak neblahou sérii bez vstřelené branky již na 516 minut. V této sezoně vycházejí v Portsmouthu navíc bodově naprázdno, naopak na řece Irwell doufají po tomto úspěchu v trvalý návrat na vítěznou vlnu.

Před utkáním mnohé překvapila přítomnost jednoho fotbalisty v základní sestavě Portsmouthu. Díky absenci Kranjčara dostal příležitost předvést se od začátku Armand Traoré, nová posila z Arsenalu, přičemž nastoupil nalevo v záloze. V útoku vedle Defoea postavil Harry Redknapp, lodivod Pompeys, vytáhlého Petera Crouche.

Portsmouth dal hned zpočátku několika jistými kombinacemi slovutnějšímu soupeři najevo, kdo je na Fratton Parku doma, a šlo se na věc. Už v první minutě testoval tvrdost balonu Diop střelou zpoza šestnáctky, o pár decimetrů však minul vzdálenější tyč. Na druhé straně se zase nemusel James hnout proti ráně Rooneyho z nebezpečné vzdálenosti po pasu Browna.

V příštích několika minutách už se hra podstatně zklidnila a hrozil především Manchester občasnými centry do pokutového území, jednou se zajímavým obloučkem pokoušel vyzvat ke skórování Andersona Rooney. Ani to Red Devils nevyšlo. Pořádnou střelu předvedl až v 19. minutě Paul Scholes, když z dálky poslal svou pověstnou dělovou ránu přímo do rukavic Jamese.

Ke konci 25. minuty pak měl další gólovou příležitost na svědomí Evra, jenže útočil na svou branku. Crouch nadělal svým neuhlazeným pohybem pořádný rozruch mezi dvěma obránci ManU a Evra pak v tísni zblízka zakončoval do ležícího Sara, od nějž šel míč do zámezí. Třetina zápasu byla málem za námi, když se Manchester na delší dobu zabydlel na polovině soupeře. Z postupného obléhání velkého vápna Portsmouthu ovšem nevytěžil nic jiného než pas na Evru do ofsajdu.

Jenže za dvě minuty to vyšlo takřka po stejné trase, na konci stál důrazný Fletcher na malém vápně a následný sled nešťastných zásahů hráčů v modrém dresu nemohl gólové radosti hostům zabránit. Branka podle oficiálního zápisu padá nakonec na vrub záložníka Red Devils.

Náskok měl tak Manchester v kapse a neměl potřebu se těsně před poločasovou pauzou někam nějak zvlášť hnát. Portsmouth se jen stěží dostával k balonu, a když, nebylo třeba v řadách Rudých Ďáblů panikařit. Jen roh ze 40. minuty vyvolal trochu vzruchu ve vápně Manchesteru, jenže hlavičku Campbella nakonec nikdo v modrém do sítě nedokázal usměrnit. To bylo ze strany Pompeys v první půli vše, co udělali pro vyrovnání.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji domácí, hnáni touhou po srovnání skóre, ale Davis pálil po sklepnutí Crouche mimo. Hosté zase odpověděli bleskovým útokem, Evrův křižný pas však neměl šanci Tevez usměrnit do sítě, a to hlavně díky obětavému skluzu Distina. O pár chvilek později, ve 49. minutě, se branky docílit povedlo Argentincově parťákovi z útoku Rooneymu, jenže jemu zkazil radost pro změnu zdvižený praporek pomezního. Zda po právu je těžké posoudit, byla to hraniční situace.

Portsmouth se nadále ne a ne usadit před brankou soupeře, Manchesteru až moc často vycházely brejky. Například ke konci 58. minuty utekl Rooney a nahrál na prsa Andersonovi, jeho střela ale měla spíše legrační parametry, než strach budící. Na druhé straně po delší době vylekal Van der Sara povedenou ranou z velké dálky Thomas, jenž nahradil na hrací ploše Traorého. Avšak červení byli nadále aktivnějším celkem. Anderson z hloubi své poloviny vysprintoval až do situace 2 na 1 s Rooneym, ale ke konci mu nezbyly síly na pořádnou přihrávku spoluhráči.

Další nadějnou akci, tentokráte Evry, zase zmařil jeden z pozorně bránících obránců Pompeys, když vložil nohu do Francouzovy přihrávky na malé vápno. Na Fletcherově dělovce ze zajímavé pozice si zase smlsl blokující protihráč, aby z následného rohu hlavičkoval nadějně, ovšem těsně mimo, Vidič. Portsmouth stále spoléhal hlavně na jedovky, letící směrem k Sarovi z převeliké dálky. Jednu takovou měl na svědomí v 72. minutě Diop. Na druhé straně se neostýchal vypálit ze střední vzdálenosti Tevez. Vedl si ale o mnoho hůře, když ani netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Za dvě minuty měl možnost vystřelit z podobné vzdálenosti ještě jednou, jen byl pro tuto chvíli balon v klidu. Svůj přímý kop ale promarnil, James přečetl jeho úmysl nachytat ho na vzdálenější tyči. Na opačném konci hrací plochy si vedl Diarra ve stejné pozici ještě hůře, když napálil jen dlouze stavěnou zeď. Alespoň už ale dokázali Pompeys překročit svůj stín a vyvinout na slovutného soka jakýs takýs tlak. Zkušenost Manchesteru ho však dokázala brzy rozprášit, a tak letos Pompeys vyšli opět střelecky i bodově naprázdno.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pompey mně asi nejvíc zklama v zápase z chelsea nepředved nic tipuju stejný výsledek jako v community shield 0:0

Reagovat
Devil

Po nepovedenem startu Dablici na Fratton Parku zaberou a domu si odvezou 3 body!!!!!!MANCHESTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tip.-1:2

Reagovat
smazaný uživatel

dablove musí začít sbírat bodíky, dvojka

Reagovat
smazaný uživatel

Doma to Portsmouth bude chtít odčinit, ale United jsou špička. Tipuju 1:2 Crouch - Rooney, Brown

Reagovat
smazaný uživatel

no te vzajomne zapasy su dost vyrovnane...........ale keby som tipoval tak x2

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to vyrovnané...jako vždycky,ale UNITED zvítězí 1:2...Pokud nastoupí Carlos tak to zařídí

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
fantomas

Že by po tak dlouhé době bezbranková remíza?

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester bez pochyby!!!!!! vysledok 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Darren hral super a zaridil sice hubenou vyhru ale 3body jsou doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele