31. kolo
05.04.2009 17:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Manchester spasil neznámý Ital pár vteřin před koncem

Přiznejte se, kdo jste o něm, jakémsi Federicovi Machedovi, před tímto zápasem slyšeli? Právě on se totiž stal spolu s dvojitým střelcem Cristianem Ronaldem ústřední postavou nedělního souboje Manchesteru s Aston Villou. Ten italský forvard rozhodl přesnou ranou v nastavení.

Velmi slibně vstoupila do šlágru kola poněkud podceňovaná Aston Villa. Zejména po levé straně se poměrně snadno prosazoval Shorey s Youngem, přičemž druhý jmenovaný hned v páté minutě našel od rohového praporku na přední tyči Carewa, jehož hlavičkový pokus zastavil až na brankové čáře hlídkující Fletcher. I přes tento počáteční neúspěch však Villans pokračovali v produkci své vlastní sebevědomé hry, zatímco favorit vcelku nestíhal a očividně tápal, především při přechodu vpřed. Jenže stačila jedna hloupost a veškerá předešlá snaha vyšla vniveč. Při úniku Giggse s Nanim se Milner, kdo ví proč, rozhodl vypomoci vlastnímu brankáři a postrčit mu balon do náruče, kvůli čemuž se pochopitelně musel pískat nepřímý volný kop. Ten si vzalo pod patronát duo Giggs-Ronaldo a portugalský technik nezklamal - umně obstřelil zeď i bezmocného Friedela. Otřesené hosty mohl ihned vzápětí ještě více potopit Giggs, ovšem Cuellar se s ním stihl vrátit a jeho pokus zblokoval.

Každopádně o nějaké odevzdanosti ze strany Villy stále nemohla být řeč. Vždyť už v 19. minutě z přímého kopu Ashley Young pořádně protáhl Van der Sara. A když Manchester váhal i nadále, kapitána Barryho bezmála po půl hodině hry konečně přešla trpělivost a byla z toho vyrovnávací branka. Hostující záložník si u pravé postranní čáry troufl hned na dva protivníky, prosmýkl se mezi nimi a pak našel hlavu snadno skórujícího Carewa, který se pro změnu krátce před tím s přehledem odpoutal od Evanse. Od tohoto okamžiku se hra vcelku ustálila, vyrovnala a přes absenci větších šancí se bylo stále na co dívat. Nicméně do přestávky už ojediněle hrozil jenom domácí celek. Nejprve Ronaldo jen lízl centr Naniho ze standardní situace tak, aby ho usměrnil přímo do Friedelovy náruče, posléze Carrick kousek za šestnáctkou vypálil těsně nad soupeřovu svatyni.

Jakkoliv to bylo v úvodním dějství opačně, na začátku toho druhého si obě mužstva dávala velký pozor a v první řadě hrála ze zajištěné obrany. Jenže dřív nebo později ona premiérová nepozornost přijít musela a vězte, že se jí dopustil domácí Manchester. Ronaldovi ukradl ještě na vlastní polovině míč Barry, předal ho Carewovi a pelášil ho spolu s Agbonlahorem doplnit na pouti do zformované defenzivy United. Ta však dneska rozhodně nemá den, neboť trojici odvážných borců v modrém dovolila skórovat. Carew zleva odcentroval přesně na hlavu nehlídaného Agbonlahora, který si však následně oslavy zrovna neužil, když ji celou v bolestech proležel na zemi.

Posléze sice chvíli trvalo, než se MU probralo a začalo alespoň zvolna tlačit, nakonec se však přihlížející v "Theatre of Dreams" opravdu dočkali. Avšak ani ne tak gólových příležitostí, jako spíš pouhé územní převahy. Rudí Ďáblové byli schopni skutečně hrozit tak maximálně ze standardních situací (především prostřednictvím rohů), ze hry se příliš neprosazovali. Nakonec ale i to stačilo k vytoužené druhé trefě. V 80. minutě si na hraně velkého vápna zpracoval míč Ronaldo a levačkou ho po zemi poslal k levé Friedelově tyči tak dokonale přesně, že snad ani nebylo možno zasáhnout.

Jestli pak někomu bylo souzeno strhnout vedení na svou stranu, byli to rozhodně domácí. Villans jako by došly síly, a tak si za tři minuty uvnitř pokutového území narazil Fletcher s Ronaldem, aby pak zblízka ranou pod břevno náramně protáhl Friedela. Sám portugalský kouzelník posléze ze slušné pozice přestřelil. Fakt, že na tom v závěru utkání nebyli hosté s energií bůhvíjak dobře, svědčí i Ronaldův sprinterský souboj s Youngem, který vyústil v Portugalcovu přihrávku do vyložené šance Wellbeckovi. Birminghamské znovu bravurně podržel Friedel. Jenže proti střele střídajícího Machedy byl zakrátko mrňavý jak kdejaký trpaslík. Neznámý mladík z Itálie dostal milimetrový pas od Giggse a se soupeřem v zádech se otočil tak, aby překrásně zakroutil balon ke vzdálenější tyči.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chlapci musiiiiiiiiiiite vyhrat Glory Glory Man united

Reagovat
Devil

Presne tak,musite vyhrat!!!!!!!!

tip.-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

villans uhraju na old traford remizu 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

A PAK SE PROBUDÍŠ

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

manchesteru budou chybět - Ferdinand, Vidič, Rooney, Berbatov, Scholes, Anderson a proto tipuju : 02

Reagovat
smazaný uživatel

MYSLIM ZE JE NA CASE UKAZAT KDO JE PANEM PREMIERE LEAGUE GLORY GLORY MAN UNITED

Reagovat
smazaný uživatel

Manutd prostě MUSÍ vyhrát, jinak by obhajoba titulu byla více než komplikovaná a nezajímá mě, kdo jim chybí, na to se vymlouvat nedá, když se hraje o titul ...

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou správný slova.Navíc Anderson není v základu,místo Scholese bude hrát Carrick,Berbatov je žebrák,který jen stojí,jestli bude chybět Ferdinand to není jistý,ale je tam Evans,kdo bude chybět bude Rooney a Nemanja,ale i bez nich to musí United zvládnout UNITED

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska jasná 2 lamky z MU to zas neunesou

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska MU určitě vyhraje....Mimochodem Handicap: 1

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester výhra v nastavění to je ale zase štěstí co ?

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom špatného vyhrát v nastavení?vždt je to Premier League

Reagovat
Devil

V tom je ta sila MU

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Manchester Macheda

Reagovat
66pepo66

hodak... no jasne ale ked yhra liverpool v poslednej minute nastavenia tka je to vsetko v poriadku.. premier league neni slovenskya cesky futbal ;)) toto je bnieco ine.. na taketo veci si musite zvyknut.. man utd 4 ewer xD

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak..Manchester se konečně vzpamatoval,doufam že se jim povede i úterní zápas ligy mistrů s FC Porto..man utd!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

GLORY GLORY MAN UNIIIIIIIIIIIIIIIIIIITED GLOOOORY GLOOOORY MAN UNIIIIIIIITEEEED.... SKVELE HOSI ...RONALDO KUA NESMIS ODEJIT

Reagovat
smazaný uživatel

ronaldo? vcera sem se zase po docela dlouhe dobe dival na zapas manu a teda myslim ze pro ostatni hrace musi byt skvele, kdyz s nema ronaldo hraje v tymu, casto zbytecne lezi na zemi protoze se snazi vymodlit si faul, presne jak pred druhym golem co dala astonka, a kdyz mu nahodou nekdo nenahraje tak na nho vztekle rve, nevim ale myslim si ze by manchesteru pomohlo kdyby odesel, ale to nechci takze chci aby zustal a furt byl takovy strasny sobec jak do tedka, jinak doufam ze manchester zacne ztracet, maji docela tezky los, skoro vsechny tymy kterym o neco jde, snad uz letos nic nevyhraji

Reagovat
smazaný uživatel

Já zase doufám,že se zas nějakou dobu nebudeš dívat na fotbal A neboj se,že by Manchester nic nevyhrál...mimochodem ty tragéde,Manchester United už vyhrál community,League Cup,Mistrovství světa klubů,FA cup už jsou v semifinále,kde udělaj Everton,ligu vedou z přehledem a Champions leagu by mohli taky obhájit a ty budeš zase jen dál snít,ty troubo žebráckej

Reagovat
Devil

Pekna blbost...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele