31. kolo
22.03.2008 13:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bent zařídil vítězství Tottenhamu

Tottenham se proti Portsmouthu dlouhou dobu nemohl střelecky prosadit. Vše se ovšem změnilo s příchodem Darrena Benta, který se postaral o dvě branky a zařídil vítězství 2:0.

Oba týmy vstoupily do utkání poměrně opatrně. Snažily se neudělat chybu, ze které by mohla vzniknout pro protivníka příležitost ke skórování. Hlavně proto diváci v první desetiminutovce moc zajímavých situací neviděli. Potom ovšem dostal Tottenham Portsmouth pod tlak a několikrát nebezpečně zahrozil.

Ve 13. minutě pálil z hranice pokutového území Keane, s jeho střelou si poradil až gólman David James. Ten musel zasahovat i při dalekonosné střele Huddlestona z přímého kopu. Také Pompeys se prezentovali střelou z větší vzdálenosti. Dlouhý nákop Jamese si zpracoval Utaka, přihrál Davisovi a ten odvážný pokusem vyzkoušel pozornost brankáře Robinsona. Gól sice nevstřelil, ale vybojoval pro svůj tým alespoň roh.

Hra se bohužel dost kouskovala zbytečnými fauly, přesto se Tottenham poprvé prosadil v 28. minutě. Střelcem se stal Dimitar Berbatov, jenže v době, kdy přebíral přihrávku od Keana stál v ofsajdu, a proto se skóre ani tentokrát neměnilo. I další příležitost měli domácí hráči. Po rohovém kopu pálil jen do břevna Michael Dawson. Hosté byli bez své největší útočné hvězdy Jermaina Defoa, který nemohl nastoupit kvůli pravidlu o hostování, směrem dopředu bezmocní.

Také druhý poločas ovládli především domácí fotbalisté. Portsmouth už nebyl tak zalezlý ve svém pokutovém území, na rozdíl od svého soupeře ale gól vstřelit nedokázal. Nejblíže byl útočník Kanu, jeho pokus ale z brankové čáry vykopl Didier Zokora. V 70. minutě se dostal na hřiště Darren Bent a to byla trefa do černého. Anglický útočník nejprve hlavou poslal svůj tým do vedení a o pár vteřin později se prosadil po jeho přihrávce další střídající hráč – Jamie O’Hara. Tottenham tak získal další cenné tři body.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
Devil

Tottenhamu uz o moc nejde,naopak Portsmouth si prijede z nadeji na nejakej ten bod. tip:1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tottenham musi vyhrat tip 2:0 doma sa mu dari

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím Tottenhamu, pokud si uchoval střeleckou mušku z londýnského derby, tak by to snad mohlo vyjít. Otázkou ale je, co na to D. James v brance Portsmouthu, který chytá v životní formě. Tip 2:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele