Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
16.10.2012 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Giroud ukořistil bod proti Španělsku!

Na stadionu Vicente Calderona se nakonec zrodila remíza! Španělé v prvním poločase zásluhou Ramose vedli, utkání ale v samém závěru zdramatizoval střídající Olivier Giroud.

Před zraky diváků na stadionu Vicente Calderona v Madridu vyběhla velmi silná jedenáctka, i když ji nepodpořil například zraněný Carles Puyol. Svého spoluhráče zastoupil Sergio Busquets, univerzální hráč katalánské Barcelony. Hosté ze země Galského kohouta přijeli pro tři body, odpovídala tomu také sestava v čele s Benzemou, Menézem a Ribérym. Pátý start za první tým své země dnes prožil mladý talent Maxim Gonalons.

Vincent Del Bosque se zatím presentuje zvláštní taktikou. Těžko říct, zda se mu nelíbí forma jeho útočníků, nebo zda chce v základní jedenáctce prostě jen vyzkoušet co největší počet záložníků. Každopádně, také do tohoto zápasu nastoupili domácí bez typického hrotového zakončovatele.

V úvodu nechybělo mnoho Fabrégasovi, jeho odvážný průnik zastavil až Sakho. Po sérii kombinací domácích hráčů přišla pro Del Bosqueho první špatná zpráva - kvůli zranění musel hřiště opustit David Silva. Jeho místo zaujala nová posila londýnských Gunners, záložník Santi Cazorla.

Hosté ze země dobrého sýra, vína a Tří mušketýrů sice nastoupili s ofenzivnějším rozestavením, na jejich stylu hry to ale znát nebylo, většina vážnějších akcí se odehrávala ve středu pole. Po nepříliš pohledné pasáži ale přišel první zlomový okamžik zápasu. Po rohovém kopu domácích hráčů nejprve Sergio Ramos osamocen hlavičkoval, jeho volání vyslyšela tyč. To byl ale pouze začátek, z dohrané akce se míč dostal ke stoperovi Realu Madrid podruhé a tentokrát již Ramos skóroval. Po pětadvaceti minutách jsme tak mohli vidět Ramosovo oslavné salto a domácí vedli 1:0!

Francouzům začalo být jasné, že brankář Lloris bude nejméně pravděpodobným střelcem a tak přesunuli své snahy blíže k bráně Ikera Casillase. O první vážnější zakončení se postaral klenot Realu Madrid, útočník Karim Benzema. Jeho ránu ale španělský brankář vyrazil.

Pět minut před poločasovou přestávkou udeřili zničehonic hosté, když se po závaru v pokutovém území prosadil Jeremy Menéz, sudí Brych ale branku kvůli ofsajdovému postavení neuznal!

Frustrovaní Francouzi by rádi vyrovnali, stalo se ale něco naprosto odlišného - Laurent Koscielny ve vápně fauloval pronikajícího Pedra Rodriguéze a hlavní rozhodčí nekompromisně nařídil pokutový kop. O jeho proměnění byl nejvíce přesvědčen Cesc Fabrégas, na Llorisovi si ale vylámal zuby a skóre se neměnilo!

Hugo Lloris dnes prostě měl svůj den. Po chybě hostující obrany zneškodnil nadvakrát střely Fabrégase a potvrdil, že se jedná o jednoho z nejlepších hráčů mezi třemi tyčemi. Sudí Brych pochopil, že do konce hrací doby se již skóre nezmění a první poločas ukončil.

Druhý poločas začali aktivněji domácí Španělé. Stadionu Vicente Calderona se představil také obránce Juanfran, který nahradil Arbelou. Novou krev poslal na hrací plochu také trenér Didier Deschamps, když statického Gonalonse vystřídal rychlíkem Valbuenou.

Zdařilého zakončení se dočkali také příznivci hostí, když Casillasovu obratnost vyzkoušel jeho spoluhráč z Realu Benzema, španělská gólmanská jednička ale útočníkovo bohaté umění výborně zná. Spolupráce vysunutého Benzemy se střídajícím Sissokem zakončila střela posledně jmenovaného nad Casillasovu bránu. Dvacet minut před koncem utkání se Španělsko dočkalo svého toreadora, Iniestu nahradil po gólech hladový Fernando Torres, který je s prostředím stadionu Atlétika Madrid obeznámen více než dobře.

Po zbytek utkání se Francie snažila napadat provizorní, ale flexibilně fungující obrannou řadu Španělů, bez střídajícího Benzemy se zdálo, že její útočná hrozba pominula. Přesto se v závěru odhodlala k několika zajímavým pokusům. Většina z nich ale skončila nezdarem. Mnoho domácích centrů mířilo na blonďatý magnet pobíhající na polovině soupeře, obránci v bílém ale Torrese eliminovali. Když se domácí viděli v šatně, přišel trest! Franck Ribéry nacentroval před bránu, kam si naběhl střídající Olivier Giroud a přesnou hlavičkou překonal Ikera Casillase! Španělé poprvé v kvalifikaci ztrácejí body, v Madridu se zrodila remíza.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko zaváhá, a remizuje. 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 Espana!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Španělé mají neskutečnou formu !!!!

francie na ně stačit nebude a padnou 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pleteš se

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X..1:1

Reagovat
Veselac

tip X....1:1

Reagovat
smazaný uživatel

kříž 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Francie dá gól ve víc než slušném kursu!

Reagovat
smazaný uživatel

Casillas je díra, Puyol s Piquem( ) asi nenastoupěj

tip 2:1

Reagovat
FCSL

0:2 Benzema, Giroud

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

zasloužená remíza...ale španělé si jí vykoledovali....to co předvedl tušim Juanfran tak to byl velkej luxus,kdyby to říz na tribunu tak by rozhodčí pískl konec.

Reagovat
smazaný uživatel

Del Bosque mě sere !!!! proč do prdele Villa nehrál !!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

je to idiot, tak jak vilanova, ten říkal jak sním hafo počítá a to ato... a zatím velké hovno. dycky tam jde na pár minut, a dá gol. a nic......

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xudw5q_spain-v-france_sport

Hugo Lloris je prostě vynikající gólman, ten prostě v Tottenhamu musí hrát základ než dědek Friedel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele