Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
06.09.2013 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Německo - Rakousko 3:0

Další krok k suverénnímu postupu udělalo Německo, když doma v derby s Rakouskem zvítězilo 3:0. Drží si tak i nadále pětibodový náskok na druhé místo. Nejvíce pozornosti se dostalo Miroslavu Klosemu, jenž vítězným gólem utkání vyrovnal legendárního Gerda Müllera.

Neporazitelnost Němců ve večerním zápase nikdy pořádně nebyla ani prověřena. Rakousko se sice snažilo favoritovi cestu za vítězstvím znepříjemnit, seč mu síly stačily, ovšem kvalitativní rozdíl byl mezi nimi příliš velký a podcenění ze strany favorita se nekonalo. Po nadějném úvodu, kdy Rakušané dokázali kombinaci domácích likvidovat již v zárodku, se přece jen Německo začalo dostávat do zakončení. Napoprvé ještě po kolmici Özila neuspěl Reus ani dorážející Klose, když se v obou případech vytáhl brankář Almer.

Po půlhodině hry ovšem německý útočník s polskými kořeny přece jen otevřel skóre. Müller poslal do šestnáctky přesný přízemní centr a Klose zblízka ve skluzu usměrnil svou střelu na bližší tyč. Šlo o již jeho osmašedesátý gól v reprezentačním dresu, čímž se dostal na stejné číslo jako jeho slavný předchůdce Gerd Müller. Hosté se pokoušeli ještě do přestávky na nepříznivý stav zareagovat, ale s pokusy Alaby i Dragoviče si Manuel Neuer s přehledem poradil.

Krátce po změně stran se ocitl v šanci Andreas Weimann, ovšem jeho pokus o vyrovnání skončil jen vedle. Jakýkoli další tlak Rakušanů utnul v 51. minutě rázně Toni Kroos, jenž krásnou ranou z pětadvaceti metrů vyčistil horní roh Almerovy branky a zvýšil na 2:0. Německo po zbytek zápasu kontrolovalo hru a přidalo ještě v závěru třetí gól, o který se po povedené týmové akci postaral Thomas Müller. Joachim Löw může být s výkonem svému mužstva spokojen a s předstihem objednat letenky na mistrovství světa v Brazílii. K matematické jistotě již stačí pouze porazit Faerské ostrovy ztráta Švédů v Kazachstánu.

Autor: Martin Kantor / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:3

Reagovat
šolim

Myslím, že se jedná o fotbal!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

bude vela golov. 4:3

Reagovat
bafpasak

4:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele