Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 7
05.09.2009 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Francie - Rumunsko 1:1

Francie dnes měla porazit Rumunsko a stáhnout náskok na lídra sedmé skupiny, Srbsko. Jenže to se nestalo a po remíze 1:1 jsou Francouzi druzí se čtyřbodovou ztrátou.

Rumuni do zápasu nastupovali s vědomím, že cokoliv jiného než výhra zhatí jejich šance na postup. Popravdě řečeno, ani zisk tří bodů by situaci Rumunska nijak nezlehčil. Navíc mohli hosté rychle inkasovat, kdyby proti Henrymu v úvodu dobře nezasáhl gólman Coman. Další střelu si dalekonosným pokusem připsal Lassana Diarra a za aktivitu byli Francouzi málem odměněni v 17. minutě. Gourcuffův trestný kop sice hlavou do branky poslal Henry, ale gól nebyl uznán. Do další velké šance se těsně před poločasem dostal sám Gourcuff, ale hosty opět podržel dobrým zákrokem Coman. Reprezentanti galského kohouta sice prvnímu poločasu dominovali, ale nakonec mohli být rádi, že do šaten neodcházeli za nepříznivého stavu. Tyčku totiž čtyři minuty před koncem nastřelil Surdu.

Kýžený gól nakonec Francie vstřelila těsně po přestávce. Gourcuffův rohový kop sklepl pro Henryho Gallas a domácí kapitán se v zakončení nemýlil. Vedoucí branka měla vnést do francouzských řad uklidnění, jenže to se nestalo. Neuběhlo totiž ani osm minut a bylo vyrovnáno. Centr z pravé strany si totiž do vlastní sítě srazil obránce Escudé. Kouč Francouzů Raymond Domenech na inkasovanou brankou reagoval okamžitým nasazením Ribéryho, jenž začal pouze na lavičce. Hvězda Bayernu Mnichov však nijak nevynikala. Asi čtvrthodinu před koncem byl blízko vítězné brance Karim Benzema, jenže jeho dělovou ránu z trestného kopu zastavilo břevno. Další dalekonosný pokus Toulalana poté zlikvidoval Coman, a proto se oba týmy rozešli s jednobodovým ziskem.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Francouzi zrejme vyhraji klasicky o gol 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

rumuni už prohraly co se dalo vyhraly pouze nad litvou a faerskymi ostrovy a to vždy jenom hubenym vysledkem 1:0 !!...Rumunsko nehraje v pohodě a Francie má velice nabity kadr navíc hrajou před domacím publikem takže tip 1....2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Ligter

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele