Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina I
08.10.2010 22:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Španělsko - Litva 3:1

Španělé porazili na domácí půdě Litvu 3:1 a upevnili si vedoucí postavení ve skupině I. Dvě branky vítězů vsítil Fernando Llorente, účet utkání uzavřel David Silva. Za hosty skóroval pokořitel českého národního týmu Šernas.

Úřadující mistři světa nastoupili bez tradičních opor základní sestavy Xabiho, Xaviho a Pedra, nováčky v sestavě se stali Silva, Llorente a Cazorla. Tým Del Bosqueho vinou vynucených změn přešel k rozestavení 4-1-4-1. I tak měli domácí podle očekávání převahu, Karčemarskase dvakrát prověřil jedovatými ranami David Silva, Carles Puyol nastřelil hlavou tyč.

Tisíciprocentní příležitost pak ve 45. minutě spálil David Villa, když dorážku do odkryté svatyně nasměroval do vzdálenější tyče. Útočník Barcelony měl na sebe po právu vztek. Litva se celé první dějství jen bránila, ale těsně před poločasovým hvizdem měla i ona příležitost se vyznamenat, Španěly podržel brankář Iker Casillas.

Krátce po změně stran se La Roja dočkala zasloužené vedoucí branky. Ramos odcentroval z pravé strany a útočník Fernando Llorente hlavou rozvlnil síť. Z radosti se zaplněný stadion v Salamance neradoval dlouho, Litva odpověděla za sedm minut vyrovnáním. Šemberas po úniku středem hřiště našel osamoceného Šernase a ten si počínal stejně úspěšně jako proti České republice.

Hra byla v těchto minutách nesmírně vzrušující, neuběhly ani dvě minuty a Španělsko vrátilo vedení na svou stranu. Cazorla se na pravé straně skvěle uvolnil a poslal centr na vzdálenější tyč, tam číhal Llorente a svou druhou přesnou hlavičkou v utkání opět uvedl domácí publikum do extáze. A když v 79. minutě zvýšil David Silva krásnou hlavičkou na 3:1, připisuje si Španělsko do tabulky skupiny I další tři body a je první.

Autor: David Kubáň / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bez vetsich commentu...tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tu niet o čom diskutovať jasna dvoječka

Reagovat
smazaný uživatel

5:1 spanelsko goly: 2x Villa,iniesta,torres

Reagovat
PePiG7

pátej dá asi Torres nebo Pedro

Reagovat
Alf da Gama

Litevci nedokáží zopakovat překvapení a vyhraje Španělsko 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Povinost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele