Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
06.09.2011 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rakousko - Turecko 0:0

Důležitý zápas skupiny A se odehrál v Rakousku, kde domácí celek přivítal Turecko a pokud chtěl myslet na baráž, musel zvítězit. Ve vyrovnaném zápase však Turecko dokázalo v Rakousku uhrát bezbrankovou remízu a udrželo si tak druhou pozici v tabulce. Rakousko už ztrácí na Turecko čtyři body a v závěrečných zápasech je jeho šance na baráž už pouze spekulativní.

Utkání mělo poměrně rychlý spád a hrálo se nahoru dolů. V první šanci se ocitl rakouský David Alaba, ale jeho střelu z pokutového území zblokovala obrana Turecka. O pár minut později zkoušel z podobné pozice štěstí Scharner, který naproti tomu nemířil přesně. Turecko nehrálo v Rakousku pouze dozadu a také mělo několik povedených akcí. V jedné z nich zakončoval po přihrávce Turana Umut Bulut, ale ani jeho střela neměla potřebné parametry.

I přesto, že nepadaly góly, bylo se na co koukat. Rakousko hrálo zejména po zemi a dostávalo se do zakončení poměrně často, Turecko naopak hrálo na brejkové situace a také předvedlo pár kvalitních kombinací. Žádná z šancí se však neujala gólově a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Do druhého dějství vstoupily oba kluby v podobném duchu jako do prvního a znovu byl k vidění zejména tvrdý boj o každý balón a hodně fyzicky náročný styl fotbalu. Ve 47. minutě si Rakousko vypracovalo solidní příležitost. Schimer si naběhl na centr Arnautoviče a svou hlavičku poslal jen těsně vedle turecké branky.

V 69. minutě byla k vidění jedna z největších šancí v celém zápase a na svědomí ji měli hosté. Burak Yilmaz si naběhl na centr Turana a svou hlavičkou orazítkoval břevno branky Rakouska. V další akci poté znovu zahrozili hosté, ale střela Selcuka Sahina nemohla domácího gólmana ohrozit.

V závěrečné dvacetiminutovce si domácí vytvořili mírný tlak, ale branku se jim vstřelit nepodařilo a tak nakonec mohli udeřit hosté. V nastaveném čase Grunwald fauloval ve vlastním pokutovém území a Turecko zahrávalo pokutový kop. Balón si postavil Arda Turan a nedokázal penaltu proměnit. Utkání tak skončilo bez branek 0:0.

Autor: Adam Tkadlec / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2, fotbalová kvalita je přecejen na straně Turků.

Reagovat
paver

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá konfrontace, byť je Rakousko už ze hry o postup na ME venku, v domácím prostředí nebude chtět zaváhat. Turecko navíc v posledním zápase kvalifikace ME moc nepesvědčilo, tak uvidíme, jaký se zrodí výsledek. Tip 1:1.

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Turecko bude chtit vyhrat a Rakousko bude kousat a nedaji souperi nic zadarmo...pro me vyrovnany duel..tip X 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to vidím na remízu, Rakušané po 23ti letech budou s Turky bodovat ... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rakousko dokázalo touto remízou soupeří zkomplikovat postavení v tabulce skupinmy A. Turecko sice stále drží 2. místo zajišťující baráž, ale rozhodně nemá nic jisté. A ani podávané výkony nanaplňující potenciál totoho výběru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele