Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
07.09.2010 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Rakousko urvalo tři body proti Kazachstánu až v nastavení

Vydřeno. Tak mohou hodnotit naši jižní sousedé z Rakouska svoje první vystoupení v nové kvalifikaci proti výběru Kazachstánu. Velmi sympatický výkon, a hlavně pak brankář Andrej Sidelnikov, podala země, která fotbalových úspěchů moc nemá. Dlouho Kazaši drželi senzační bezbrankovou remízu. Nakonec dvěma góly v nastavení velkému tlaku podlehli.

Pro Rakušany to byl vůbec první zápas v této kvalifikaci. Připustit si zaváhání proti Kazachstánu zajisté nikdo v pod Alpách nechtěl. Vždyť soupeř by totiž vlastně měl podle papírových předpokladů bojovat s Ázerbajdžánem o pátou příčku skupiny A. Od úvodních minut to na nějaké problémy nevypadalo.

Harnik z vápna už po třech minutách minul branku o píď, pak se proti rakouskému útočníkovi skvěle vytáhl kazašský gólman Sidelnikov, jenž vyrazil jeho střelu mimo nebezpečí. Také Janko se v ofenzívě nenechal zahanbit, ale znovu jeho šanci vytěsnil solidně chytající Sidelnikov.

Čím více se blížil konec utkání, ať už to bylo čtyřicet pět minut nebo jen pár desítek vteřin, tím více Kazachstán dychtil po úspěchu. Dokonce i domácí dokázal pozlobit, Žumaskalijev hezky provětral brankáře Macha. Sidelnikov jinak dál pokračoval ve frustrování soupeře, i s Fuchsovou bombou, ačkoli se štěstím, si poradil.

Nakonec se Rakousku podařilo skórovat v první minutě nastavení. A Sidelnikov musel jenom v leže skrývat smutně tvář do rukou. Linz si ve vápně obhodil Popova, jeho střela nebyla vůbec prudká, ale prošla mezi nohy Abdulina a dokutálela se do sítě. Na konečných 2:0 dával o minutu později Hoffer, jehož krásnou několikametrovou kolmicí vyslal Linz.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
cresposuper

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Rakusane to as nakonec ukopou ten vysledek...tip 1....2:0

Reagovat
Liquid

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele