Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina I
03.09.2010 20:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Lichtenštejnsko - Španělsko 0:4

Těžko se dalo věřit v zaváhání jednoho z největších favoritů celého budoucího evropského šampionátu. Ani slovem zázrak by se zřejmě nedal popsat bodový zisk fotbalového trpaslíka z Lichtenštejnska proti hvězdně nabitému kádru Španělska. Spíše se čekalo, kolik že branek alpský trpaslík obdrží. Nakonec to přeci jen nebylo tak špatné, čtyři góly nejsou až zase takovou ostudou. Španělsko ale předvedlo výkon tak na půl plynu.

Kdo však čekal oslabenou španělskou sestavu, tak ten se šeredně zmýlil. V útoku opět řádili hvězdní útočníci David Villa s Fernandem Torresem, v brance stála jistota Iker Casillas a v záloze ani teď nechybělo velmi známé duo Xavi - Xabi. Obrovskou sílu jižanské reprezentace potvrdil také fakt, že hvězdný hráč Arsenalu Cesc Fabregas seděl pouze na lavičce... Hosté si branky souměrně rozdělili do každého dějství.

Výčet šancí byl ohromný, Lichtenštejnsko mohlo dostat o mnoho větší nářez. Španělsko poprvé zamířilo do černého po necelých dvaceti minutách. Konkrétně Fernando Torres, který přispěl k výhře dvěma trefami. Ten využil přenádherné přihrávky Iniesty a k naprostému úžasu všech přítomných fantasticky přehodil bezmocného gólmana Jehleho - 0:1. Za necelých deset minut ho doplnil, co se týče branek, i jeho parťák v útoku Villa.

Současný forvard Barcelony napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a balón nasměroval přímo pod břevno - 0:2. Zaznamenal tak již svou třiačtyřicátou trefu v šestašedesáti duelech. K této bilanci se dá jen těžko něco dodat. Po poločase ho ale v tomto duelu gólově předčil Torres. V 54. minutě po kombinaci Xabiho Alonsa s Gerardem Piquem se dostal k balónu střídající Cesc Fabregas a uvolnil Torrese, pro kterého bylo zakončení pouhou lahůdkou.

Za dalších deset minut upravil na konečných 0:4 střídající David Silva, více jak šest tisíc fanoušků se ovšem mohlo dočkat i dalších branek. Ale Lichtenštejnsko v závěrečné půlhodině předvedlo velmi slušný výkon a stav se proto neměnil. Obhájce evropského titulu bude v této skupině jen těžko někdo ohrožovat, zářijová část kvalifikace navíc pro něj skončila. Naopak na fotbalového trpaslíka ještě jeden duel čeká, překvapit se pokusí na Hampden Parku ve Skotsku.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Lorcan

Reagovat
Krausio_Real_M

torres

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele