Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina D
03.09.2010 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Francie - Bělorusko 0:1

Francouzský reprezentační výběr znovu selhal! Reprezentanti galského kohouta dostali od Bělorusů lekci z produktivity a prakticky z jediné šance hostů obdrželi také jedinou branku utkání. Francie doplatila na obrovské množství zahozených příležitostí. Hrdiny utkání se stali brankář Zhevnov a autor jediné trefy Kislyak.

Nová Francie pod vedení Lauranta Blanca se rozehrávala pomalu. Úvodních dvacet minut bylo spíše ve znamení oťukávání a s prvním pořádným příspěvkem přišel až Malouda, jenž zakončoval akrobaticky přes hlavu nad. Na druhé straně zkoušel štěstí z volného přímého kopu Kulchiy, ale přeci jenom to měl z velké vzdálenosti. Běloruská obrana pracovala velmi spolehlivě, a ačkoliv Francouzi drželi častěji míč na svých kopačkách, do vyložené šance se nedostali. Menéz přiťukl míč na Hoaraua a Zhevnov v brance Běloruska bez problému míč lapil. Bohužel ve 34. minutě se Francii zranil Rémy a do hry za něho musel Valbuena. V závěru prvního poločasu ostře vypálil Malouda a brankář Zhevnov se znovu předvedl ve své parádě.

Francie přidala ve druhém poločase plyn a výsledkem byla jedna zahozená šance za druhou. Jeremy Menéz dobrou střelou protáhl Zhevnova a Hoarau zblízka přestřelil branku. K nebezpečné ráně se rovněž propracoval M’Vila, ale Zhevnov v brance Bělorusů byl k nepřekonání. Reprezentanti galského kohouta se museli mít v defenzívě na pozoru, Bělorusové sice příliš neútočili, ale poté co se Rodionov vyhnul ofsajdové pasti, mohl francouzům zasadit nepříjemný úder. Pak už se zase valil na branku hostů útok tažený Maloudou, sám záložník Chelsea hlavičkoval, ale znovu mu v cestě stál hrdina Zhevnov.

Svůj souboj s hostujícím brankářem prohrával i Hoarau, ten se opět dobře natlačil k hlavičce, ale opět nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. Když se Maloudovi přeci jenom podařilo gól vstřelit, stál záložník v ofsajdu. Překonat Zhevnova v brance Běloruska se nepovedl ani Valbuenovi, a co se nepovedlo Francouzům, se povedlo hostům čtyři minuty před koncem. Vjačeslav Hleb připravil skvostnou pozici pro Kislyaka, který prakticky s jedinou šancí hostujícího celku náležitě naložil - 0:1. Na vyrovnání už moc času nezbývalo, přesto si domácí vytvořili ještě jednu stoprocentní šanci, Gameiro ale trestuhodně přestřelil. Pro Francii to byla hodně krutá porážka.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Francouzi po MS by meli zacit kvalifikaci uspesne i kdyz jim vubec neverim...nicmene tip 1..2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
cresposuper

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ked si hovorím,že by už konečne mali začat niečo hrat,na tiket ich určite nedám.slimakožruti ma už párkrát poriadne nasrali.....

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Francie -Čina 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1pol x

Reagovat
smazaný uživatel

negri vytečou

Reagovat
Ebola SVK

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele