Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
07.06.2011 19:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Ázerbájdžán - Německo 1:3

Fotbalisté Německa si na konto připsali další povinné body a dá se prakticky říci, že ztráta prvního místa ve skupině by se rovnala zázraku. Jediným kandidátem, který může Němce ještě ohrozit, je Turecko. Nicméně to by muselo vyhrát všechny dosavadní duely a Němci už nezískat více než jeden bod. Což je vskutku téměř nereálná situace. Naopak Ázerbájdžán v tuto chvíli zůstává na posledním místě tabulky se třemi body.

Domácí získali překvapivé tři body proti Turecku, ve zbývajících pěti duelech ale vyšli naprázdno včetně toho důležitého sobotního na půdě Kazachstánu. Kvůli tomu klesli na šestou pozici ve skupině A. Hosté rozhodli o výhře již v prvním poločase, kdy v závěrečné čtvrthodině vsítili hned dvě trefy. Domácí brankou v předposlední minutě utkání zdramatizovali, avšak hostům dal gólovou pojistku v nastavení Andre Schürrle.

Teprve dvacetiletý mladík odehrál pět reprezentačních duelů a připsal si dvě trefy, nyní o jeho talentu ví i další tým a hvězda v něm dřímá vskutku velká. Úvodní trefu vsítil po půl hodině Mesut Özil a Německo ukázalo, že v jednoduchosti je síla. Nejprve sice kolmá přihrávka skončila až na koncové lajně, ovšem hosté ještě stihli balón na hrací ploše. I když následný centr netrefili hned tři hostující hráči, tak balón přesto propadl až k Özilovi.

Ten dokázal na hranici vápna uniknout a chytrou přízemní střelou k tyči otevřel gólový účet utkání - 0:1. Za dalších jedenáct minut bylo v hostujícím táboře ještě veseleji. Po nádherné čtyřicetimetrové přihrávce za obranu od Holgera Badstubera se dostal k míči aktivní Özil a zpětnou přihrávkou obelstil hned dva obránce, navíc balón přistál přímo na noze Maria Gómeze, který pohodlně zakončoval do prázdné klece - 0:2.

Poté hosté kontrolovali průběh, nakonec jim ale v 89. minutě nahnala strach jedna nepříjemnost. Po několika centrech do vápna, které hostující obrana odvrátila, nakonec přistrčil střídající Rashad Sadygov na Murada Huseynova a domácí stánek vybouchl radostí. Ovšem konečnou podobu výsledku určil ve druhé minutě nastavení Schürrle. Střelu Maria Gómeze sice gólman domácích Kamran Agayev vyrazil, avšak na dorážku německého mladíka už nedosáhl.

Autor: Viktor Sandev / goalsarena.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

doma Nemci vyhrali 6:1..venku to bude o neco min..zvlast kdyz jim o nic nejde uz...tip 2..0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:5 2Nadirov - 4Gómez,1Klose

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

0 3

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná 2. Tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Předpoklady se potvrzují ....

Reagovat
smazaný uživatel

Do prkýnka stará žínka. Nějak jsem to neodhadl.

Reagovat
smazaný uživatel

25.000 diváků-

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele