8. kolo
08.10.2023 20:45 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Randal Kolo Muani (© AFP)

Debakl v Newcastlu Pařížany nepoložil. Vítězství v Rennes řídil nejproduktivnější obránce ligy

PSG zvítězilo v osmém kole Ligue 1 na hřišti Rennes 3:1. Výhra favorita se začala rodit v závěru první půle, během níž se dostal do dvoubrankového vedení. Krátce po změně stran sice vsítil kontaktní gól Amine Gouiri, brzy nato však vrátil Pařížanům dvougólový polštář Randal Kolo Muani, který zužitkoval přihrávku Achrafa Hakimiho. Marocký bek navázal na přesnou trefu z úvodního dějství a upevnil si pozici nejproduktivnějšího obránce soutěže.

Hosté tak napravili středeční debakl z utkání Ligy mistrů v Newcastlu a zároveň ukončili děsivou šňůru čtyř po sobě jdoucích ztrát v Roazhon Parku.

Hráči PSG přijížděli na půdu Rennes po ostudném debaklu v Lize mistrů, kde padli v Newcastlu vysoko 1:4. To ovšem nebyl jediný špatný výsledek z posledních týdnů, jelikož Pařížané v minulém kole pouze remizovali s Clermontem. Celkově už od startu nového ročníku čtyřikrát ztratili body, a překvapivě tak po sedmi odehraných ligových duelech scházeli v čele soutěže. Náladu si chtěli alespoň trochu vylepšit proti týmu z Bretaně, který však číhal jen o jeden bod za nimi.

A v utkání začal lépe. Arnaud Kalimuendo vyslal tvrdý projektil, jenž ale vyrazil brankář Gianluigi Donnarumma. Ve 32. minutě se Vitinha odhodlal ke střele z hranice pokutového území, která se nádherně zakroutila až k zadní tyči. Opařené Rennes před změnou stran kapitulovalo ještě jednou. Warren Zaïre-Emery krásně nacentroval za obranu na hlavu Hakimiho, který navýšil vedení hostů. Odpovědět mohl na druhé straně Gouiri, trefil ovšem pouze boční síť. V nastaveném čase ještě tvrdě střílel Kylian Mbappé, tentokrát svůj tým podržel legendární brankář Steve Mandanda.

Druhé dějství začali hosté rovněž aktivně. Opět pálil Vitinha, kvůli teči jednoho z obránců však míč skončil těsně vedle brány. Poté ovšem hosté snížili. Ludovic Blas posadil centr na hlavu Gouiriho, jenž skóroval. V 58. minutě si Pařížané vzali dvougólové vedení zpátky. Hakimi našel před bránou osamoceného Kolo Muaniho, který po minutě na hřišti zamířil přesně pod břevno. Před koncem utkání vyslal Mbappé skvěle načasovanou přihrávkou do samostatného úniku Bradleyho Barcolu, jenž však tváři v tvář Mandandovi selhal. V 86. minutě hlavičkoval obloučkem Bertug Yildirim, k překvapení všech balon skončil na spojnici břevna a tyče. Z následného protiútoku se řítil Mbappé sám na brankáře, kterého sice obehrál, míč pak ale nenamířil do odkryté brány, čímž udělal tečku za zápasem.

PSG tak hodilo za hlavu dva nevydařené zápasy a z Bretaně si odvezlo plný počet bodů. V dalším kole se 21. října střetne se Štrasburkem, Rennes změří o den později síly s Lorientem.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele