23. kolo
25.02.2024 13:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Takumi Minamino (© AFP)

Lens po vyhoření v pohárové Evropě schytalo další tvrdý direkt od Monaka

Monako zvítězilo ve 23. kole Ligue 1 na stadionu Lens 3:2. Hostující celek si sice v první půlhodině vypracoval dvougólový náskok, ten však v 77. minutě dokázal plně smazat Wesley Saïd. Po mizerně zahrané penaltě Folarina Baloguna se ale knížecí klub přece jen dočkal rozhodující trefy, když se v nastaveném čase podruhé v utkání prosadil Takumi Minamino. Racing Club tak po prohospodařeném duelu v Evropské lize ještě přiživil své trápení.

Ambiciózní Monako vyhrálo jen jeden z posledních pěti ligových zápasů a muselo se ohlížet za záda, kde číhala řada pronásledovatelů. Tím nejbližším bylo Lens, které se však muselo zotavit z nepříjemné zkušenosti v Evropské lize. Racing Club v ní měl nakročeno do osmifinále, když po úvodní remíze vedl v poločase odvety ve Freiburgu o dva góly. Německý celek ale manko dohnal a v prodloužení urval postup.

Fotbalisté knížecího klubu v úvodu střetnutí na nic nečekali a hned se vrhli do útoku. Denis Zakaria vybojoval na hranici pravidel ve středu pole balon a předložil jej Wissamu Ben Yedderovi. Kapitán Monaka však nedostál své pověsti chladnokrevného zabijáka a tváří v tvář Bricemu Sambovi napálil pouze brankáře. O chvíli později předvedl svou bojovnost Balogun, který obral o míč laxního Kevina Dansa a tvrdou střelou na bližší tyč nachytal Sambu. Francouzský gólman neměl čisté svědomí ani ve 30. minutě, kdy si za záda smolně srazil pokus z ostrého úhlu z kopačky Minamina. Vzápětí vyřadil hostující defenzivu dravým náběhem Elye Wahi, jenž se ranou kolem nohou Radoslawa Majeckého postaral o kontaktní gól.

Po změně stran se pokoušel o vyrovnání Adrien Thomasson. Francouzský záložník se prezentoval drzým průnikem od postranní čáry až k velkému vápnu, odkud přízemní ranou prověřil pozornost Majeckého. O chvíli později se na pravé straně uvolnil Florian Sotoca, přihrál na penaltu Andymu Dioufovi, nicméně ten napálil pouze Wilfrieda Singa. Čerstvý mistr Afriky se posléze málem stal smolařem utkání, když se od něj míč odrazil do brankové konstrukce. Domácí se dočkali odměny za aktivní přístup v 77. minutě, kdy se nadvakrát prosadil střídající Saïd. Vzápětí byl však v rozporu s pravidly v šestnáctce zastaven Balogun a sám faulovaný se postavil k exekuci pokutového kopu. Americký útočník ale penaltu zahrál mizerně a neprosadil se ani z následné dorážky. Zaváhání svého spoluhráče nicméně v nastaveném čase napravil Minamino, jenž po skvělé individuální akci zacílil přesně ke vzdálenější tyči.

Monako tak uspělo i ve třetím vzájemném utkání sezony. V příštím kole přivítá 1. března PSG, Lens se představí o dva dny později v Lyonu.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele