6. kolo
24.09.2023 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů PSG (© AFP)

PSG nezastavilo ani zranění Mbappého. Marseille odjela z Paříže s prázdnou

Hráči PSG vyhráli v šestém kole Ligue 1 na vlastním hřišti s Marseille 4:0. Klíčovou postavou Le Classique se stal Achraf Hakimi. Ten totiž už v osmé minutě zakroutil přímý kop přesně do pravého horního rohu hostující branky. Ještě do konce první půle navýšil skóre Randal Kolo Muani, když úspěšně dorazil střelu právě marockého obránce. Kaňkou na tříbodovém večeru pro červenomodré však bylo zranění Kyliana Mbappého, jenž musel hřiště opustit už po 32 minutách.

Souboje těžkých vah francouzského fotbalu se v poslední dekádě staly povětšinou jasnou záležitostí. Les Olympiens totiž od roku 2011 porazili v ligovém klání Pařížany jen jednou a v minulém ročníku jim navíc nevstřelili ani branku. Start nové sezony však neměl příliš přesvědčivý ani jeden klub, neboť oba naplno bodovaly jen ve dvou z pěti ukání Ligue 1. Marseille navíc nezvládla ani kvalifikaci o Ligu mistrů, a tak už před čtvrtečním duelem s Ajaxem vedení došla trpělivost s trenérem Marcelinem, jenž skončil po pouhých sedmi zápasech.

Úvod utkání všem ale napověděl, že se ponese ve stejném duchu jako předchozí střetnutí. V osmé minutě se totiž k přímému kopu ze střední vzdálenosti postavil Hakimi a proměnil jej přesnou ranou do pravé šibenice. Okamžitě mohl odpovědět Vitinha, ale do jeho střely se na poslední chvíli vložil jeden z obránců a zblokoval ji. Portugalský útočník se do šance probojoval i ve 22. minutě, ale míč hlavou poslal pouze do břevna. Po půlhodině hry nastala pro Pařížany nemilá událost, když ze hry odstoupil Mbappé vinou zranění. To domácí nerozhodilo, protože v 37. minutě dorážel Kolo Muani do prázdné brány střelu Hakimiho, která předtím skončila na tyči.

Krátce po zahájení druhé půle přidal další branku Goncalo Ramos, jenž si naskočil na centrovaný balon a usměrnil jej přesně k tyči. Gólman Pau López se opět natahoval marně. Dnes aktivní Hakimi vzápětí rozehrával další přímý kop. Tentokrát střílel pod zdí, ale rána prosvištěla vedle pravé tyče. V 59. minutě se k balonu prodral Kolo Muani, avšak gólovou radost mu překazil jeden z obránců, když skočil do jeho střely. Pařížané svou hru zklidnili, neboť měli dostatečný náskok, který ještě v samém závěru vylepšil svým druhým gólem v utkání Ramos.

PSG očekávané klání zvládlo a v tabulce Olympioniky přeskočilo. Jeho dalším soupeřem bude 30. září Clermont, Marseille vyzve ve stejný den Monako.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (2)

Přidat komentář
El Fáňos

Fanoušci vyzenou trenéra a je to vidět. Doufám, že přijde někdo, kdo posadí linyho Aubu. Vitinha a Ounahi jediní s Claussem něco hrají a oba dolů. Veretout tragicky, rongier taky a oba hrají, přestože záloha nefunguje. Fakt za trest fandit Marseille, takhle nás dlouho nikdo nepotupil. Druhý gól vypadal na offside, ale asi by to nic neměnilo

Reagovat
Israha

Ounahi byl dobrý? Proti Ajaxu to byla ryzí zoufalost, furt se jen cpal do koncovky a střílel snad hůř, jak hybrid Rongiera a loňského Clausse, vygenerovaný AI. Vitinha mi právě přijde, že typově pasuje k Aubovi do tandemu, jen je potřeba jim vhodně nastavit taktické pokyny...ta kombinace nasazení a urputnosti na jedné, a elegance s čichem na góly na druhé straně je potenciálně velmi dobrá. Rongiera snad nový kouč definitivně nechá leštit lávku, pokud teda zvládne být zdravý Kondogbia a nebudeme tak muset až tolik žehrat, že náš bývalý nejlepší střední záložník teď sedí v Laziu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele