18. kolo
12.01.2024 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Samuel Gigot (© AFP)

Marseille se při absenci afrických reprezentantů musela spokojit s remízou

Marseille remizovala v předehrávce 18. kola francouzské Ligue 1 se Štrasburkem 1:1. Domácí se museli popasovat s odlivem hned sedmi hráčů, kteří odjeli reprezentovat své země na Africký pohár. Navzdory tomu už ve druhé minutě skórovali zásluhou hlavičky Samuela Gigota. Hosté však naopak v samém závěru po premiérové trefě Jérémyho Sebase srovnali, čímž protáhli svou sérii bez porážky na šest soutěžních duelů v řadě.

Po mizerné osmizápasové sérii bez vítězství přeřadil Štrasburk na vyšší rychlostní stupeň, což se okamžitě proměnilo ve čtyři triumfy po sobě doplněné následnou remízou v Montpellieru. Tentokrát ale na celek z Alsaska čekala Marseille, která v aktuálním ročníku na svém stadionu dosud neprohrála. S čím se ovšem trenér Gennaro Gattuso musel vypořádat, byla absence hned několika hráčů, kteří si odjeli plnit reprezentační povinnosti.

Obavy kvůli oslabené sestavě ale rychle pominuly, neboť se domácí prosadili po pouhých dvou minutách hry. Prodloužený centr si na hranici malého vápna našel kapitán Gigot a hlavou překonal gólmana Matze Selse. Blízko srovnání byli hosté v 15. minutě, když se po rychlé kombinaci dostal do vyložené příležitosti útočník Kévin Gameiro, brankář Pau López ale předvedl skvělý zákrok a míč vyrazil na roh. Po bezmála půlhodině mohl skóre navýšit Pierre-Emerick Aubameyang, jeho hlavičkový pokus se ovšem mezi tři tyče nevešel.

Do první šance druhého poločasu se dostal domácí záložník Jordan Veretout. Po přihrávce Gigota překonal Selse, toho ale zastoupil jeden z bránících hráčů, a zabránil tak dvougólovému manku. Hosté si sice vytvářeli příležitosti, ty však nedokázali přetavit ve vyrovnávací branku. V 73. minutě musel kvůli zranění ze hřiště odstoupit Geoffrey Kondogbia. Nahradil ho Jean Onana, který si po příchodu z Besiktase připsal debut v novém dresu. V 86. minutě se hosté dostali k přímému kopu, po němž Dilane Bakwa trefil břevno. Už se zdálo, že hosté odejdou s prázdnou, po závaru ve vápně v nastaveném čase ale dostal míč za záda Lópeze střídající Sebas.

Marseille tak nakonec v domácím prostředí získala pouhý bod. V následujícím kole se 27. ledna střetne s Monakem, Le Racing čeká o den později bitva s Clermontem.

Autor: Livesport.cz / Adam Maršál

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele