10. kolo
06.12.2023 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Znovuzrozený Aubameyang opět zářil. Druhý výjezd Lyonu do Marseille skončil opět neslavně

Marseille zvítězila v dohrávce 10. kola Ligue 1 před vlastními fanoušky nad Lyonem 3:0. Domácí sebevědomě vykročili za třemi body a hráče Les Gones k ničemu nepustili. Hlavní postavou při snadném triumfu Olympioniků byl Pierre-Emerick Aubameyang, který vsítil jednu branku a u dalších dvou asistoval. Zkušený kanonýr tak našel zpět svou ztracenou formu a během posledních tří soutěžních zápasů zaznamenal sedm "kanadských" bodů.

Původní termín duelu těchto odvěkých rivalů poznamenal incident fanoušků Marseille, kteří zaházeli autobus hostů kameny, přičemž zranili kouče Fabia Grossa. Tomu už se sice zahojily krvavé šrámy v obličeji, zároveň už však nebyl koučem Lyonu, jelikož vedení klubu rozhodlo na konci listopadu o jeho odvolání. Těžké časy prožíval i jiný italský manažer, a to Gennaro Gattuso na lavičce domácích. Horkokrevný stratég oslavil o víkendu teprve druhou výhru v Ligue 1, tým přitom vedl již sedmkrát.

Nakročit ke třetímu triumfu chtěl v úvodu utkání Jordan Veretout, když se opřel do odraženého míče za vápnem, ale chybělo mu štěstí. Dělovka proletěla těsně nad břevnem. Úspěchu se domácí ovšem dočkali ve 21. minutě. Před prázdnou bránu obdržel Vitinha perfektní pas a poslal bez problému Olympique do vedení. Podobnou situaci jako Portugalec měl před sebou po chvíli Michael Murillo, jenž uklízel míč mezi nehlídané tři tyče hlavou.

Hned zpočátku druhé půle mohl skórovat Aubameyang, jenž utekl celé obraně a obešel i brankáře, nicméně při zakončení trefil pouze boční síť. Vzápětí si Gabonec vedl mnohem lépe, když po přihrávce Vitinhy mířil přesně pod břevno.

V 67. minutě jásali domácí přiznivci znovu, jelikož se opět prosadil portugalský hráč, ovšem radost skončila předčasně, protože gólové situaci předcházela ruka. Zhruba čtvrthodinu před koncem utkání pálil aktivní Vitinha zase, tentokrát jistě zasáhl Anthony Lopes. V samém závěru vystřelil z úhlu Bilal Nadir, ale trefil pouze vzdálenější tyč.

V odloženém šlágru francouzské nejvyšší soutěže tak zvítězila Marseille. Ta se v příštím kole představí 10. prosince na hřišti Lorientu, Lyon tentýž den přivítá Toulouse.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele