11. kolo
04.11.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Leny Yoro (© AFP)

Marseille po neplánované pauze vyšla ze cviku. Lille na bouřlivém jihu Francie uhájilo remízu

Hráči Marseille uhráli v 11. kole Ligue 1 remízu 0:0 s Lille. Utkání přitom mohlo brzy nabrat úplně jiný spád, kdyby dalekonosná střela Yusufa Yaziciho z 15. minuty neskončila na břevně. Šance měli i domácí, ani oni se ovšem neprosadili. Lille tak mohlo těšit alespoň to, že popáté za sebou neprohrálo. Naopak Olympique nenapravil ztrátu z předešlého utkání v Nice, po dvou domácích dominantních vítězstvích navíc zaváhal i před svými fanoušky. Právě ti se před týdnem nepředvedli v dobrém světle, když se kvůli jejich výtržnostem odložil duel s Lyonem.

Pohled fanoušků Marseille na tabulku rozhodně nevzbuzoval příliš nadšení, jelikož ambiciózní celek se nacházel v šedivém průměru s 12 body a skóre 12:12. Tato bilance by klidně mohla být lepší, kdyby právě vybraní příznivci Les Olympiens při svém řádění nezranili trenéra Lyonu. Dogy přicestovaly na jih Francie v o poznání lepší náladě, když si v předchozím kole vyšláply na Monako a nenápadně se potulovaly v okolí pozic zaručujících postup do Ligy mistrů.

První velkou šanci měli hosté v 15. minutě. Yazici sice krásným pokusem z velké dálky gólmana Les Olympiens překonal, střela ale skončila na břevně. Mimo to diváci mnoho příležitostí nespatřili, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, a tak byla k vidění spíše kombinační hra na obou stranách. Domácí si vypracovali možnost ke skórování až před koncem poločasu, kdy mohl vstřelit gól Amine Harit, jenže ve výborné pozici vůbec netrefil bránu.

Druhá půle pak pokračovala ve znamení té první, tudíž šancí bylo stále pomálu a probíhala hlavně taktická bitva, navíc plná nepřesných přihrávek ve finální fázi. Za největší šanci tak lze označit střelu Angela Gomese z 80. minuty, se kterou ale neměl Pau López v brance domácích větší starosti. V nastaveném čase se k hlavičce dostal Abdoul Bamo Meite, jenže jeho pokus skončil vedle brány.

Lille na povedené výkony z posledních týdnů navázalo pouze částečně a odvezlo si remízu. O další zisk bodů se pokusí nejen ve čtvrtek v Bratislavě proti Slovanu, ale následně především 12. listopadu v lize doma proti Toulouse. Marseille tentýž den zavítá do Lens.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele