21. kolo
09.02.2024 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Matthieu Udol (© AFP)

Souboj nespokojených nepotěšil nikoho, červená karta přihrála Métám bod v Marseille

Méty si v zápase 21. kola Ligue 1 zahrály více než hodinovou přesilovku proti Marseille, nakonec si však odvezly z jihu Francie jen bod za remízu 1:1. Domácí tým se musel od 31. minuty obejít bez vyloučeného stopera Samuela Gigota, což Les Olympiens výrazně zkomplikovalo cestu za prvním ligovým vítězstvím v tomto kalendářním roce. Hráče v bílém přesto poslal do vedení Faris Moumbagna, bleskovou odpověď si nicméně připravil na druhé straně Matthieu Udol. Les Grenats tak alespoň poprvé od 26. listopadu v lize bodovali.

Ambiciózní celek z Marseille neprožíval vůbec dobré období, když po čtyřech ligových ztrátách v řadě spadl v tabulce mimo "evropské" příčky. Ještě mnohem hůře na tom ovšem byl jeho soupeř z Mét. Hosté totiž prohráli osm soutěžních klání po sobě a s druhým nejhorším útokem v soutěži se topili v sestupových vodách.

Na žádný velký úspěch to v jejich případě zpočátku nevypadalo ani tentokrát, protože Olympique sebevědomě kombinoval s míčem a moc toho Métám nepovoloval. První výraznější možnost si vytvořil ve 25. minutě Azzedine Ounahi, jehož pokus z halfvoleje prosvištěl těsně vedle.

Taktické plány Gennara Gattusa se zbortily nedlouho poté, když Gigot zatáhl soupeře z pozice posledního hráče a po červené kartě pro něj utkání skončilo. Přesto byli aktivnější fotbalisté Marseille, které málem poslal do vedení v závěru poločasu znovu Ounahi, jenže jeho hlavičku ze středu vápna famózně vykopl z brankové čáry Alexandre Oukidja.

Hosté mohli vstoupit do druhého poločasu naprosto skvěle, jenže to by musel gruzínský rychlík Georges Mikautadze ve dvou velkých příležitostech alespoň jednou vyzrát na Paua Lópeze. Neproměněné šance jej mrzely o to více, když se na druhé straně nejlépe zorientoval Moumbagna, který neomylně poslal do sítě přihrávku Quentina Merlina.

Domácím ovšem vedení dlouho nevydrželo, jelikož si Udol našel mezeru v obraně Les Olympiens a přesnou hlavičkou srovnal. Olympique nadále držel míč častěji na kopačkách, ale do dalších šancí se dostat nedokázal.

Marseille tak opět překvapivě zaváhala a získala jen bod. Oba celky odehrají další ligový zápas 18. února. Les Olympiens vyzvou silný Brest, Méty změří síly s Montpellierem.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele