30. kolo
19.04.2024 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Evann Guessand (© AFP)

Rozlet Orlů napříč Evropou nezastavil ani Lorient. Nice přiblížil elitní čtyřce Sanson

Fotbalisté Nice porazili ve 30. kole Ligue 1 na vlastním stadionu Lorient 3:0. Tým z jihu Francie byl od prvních minut lepším celkem. Nerozhodné skóre trvalo do 22. minuty, kdy se po nejisté rozehrávce hostů blýskl Morgan Sanson nechytatelnou ranou pod břevno, která pro něj byla vůbec první přesnou trefou v dresu Les Aiglons. Vítězství pak ještě jedním ze dvou gólů po změně stran pojistil v 53. minutě Jérémie Boga. Jednalo se tak o třetí triumf týmu s přezdívkou Orli v rámci jediného dne, před Nice totiž ve svých ligách uspělo také římské Lazio a frankfurtský Eintracht.

Hráči Lorientu v minulém kole potvrdili hrozivou formu, když nezvládli klíčový zápas na hřišti Montpellieru, se kterým prohráli 0:2. Les Merlus tak v tabulce i nadále okupovali barážovou pozici. Ani tentokrát však svěřence Régise Le Brise nečekal jednoduchý úkol, neboť přijeli na hřiště Nice. Domácí sice stále bojovali o jistotu pohárové Evropy v příští sezoně, forma tomu ale příliš neodpovídala, když z posledních devíti ligových duelů brali Orli tři body jen jednou.

Dominantní vstup favorita do utkání mohl v 18. minutě potvrdit Khéphren Thuram, který razantní hlavičkou řádně protáhl Yvona Mvoga. O pět minut později již musel švýcarský gólman kapitulovat. Po chybě Isaaka Tourého v rozehrávce balon získal a následně se na listinu střelců poprvé v ligové sezoně zapsal Sanson, který nechytatelně napálil balon pod víko.

Obraz hry nezměnila ani změna stran. Pokračující dominanci niceského celku využil k navýšení náskoku již v osmé minutě druhé půle Boga, jehož přízemní ránu k pravé tyči si do vlastní klece doťukl nešťastník zápasu Touré. Svěřenci Francesca Farioliho zkušeně kontrolovali svůj náskok, bezzubá ofenziva Lorientu se ve druhé půli nezmohla na žádné vážné ohrožení soupeřovy branky. Naopak v 83. minutě mohl na 3:0 zvyšovat Hicham Boudaoui, bídnou rozehrávku svých spoluhráčů však v souboji muže proti muži reflexivním výkopem nohy napravil Mvoga. Třetí branku nicméně čtyřnásobný francouzský mistr přece jen vsítil, ranou z otočky zpoza hrany malého vápna se do dějin mače zapsal zlatým písmem také Evann Guessand.

Nice tak dotáhlo domácí zápas ke třem bodům. Oba celky sehrají další ligový duel 24. dubna. Les Aiglons se střetnou s Marseille, Les Merlus změří síly s PSG.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele