17. kolo
20.12.2023 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Utkání mezi Montpellierem a Marseille (© AFP)

Raketový vzestup Marseille přibrzdil teenager. Montpellier potěšil diváky tradičním bodem

Montpellier remizoval v 17. kole Ligue 1 na vlastním hřišti s Marseille 1:1. Namotivovaní hosté zažili šok už ve 14. minutě, kdy domácí poslal do vedení 19letý záložník Khalil Fayad. Druhý ligový zásah nadějného Francouze ovšem krátce po návratu z kabin smazal na druhé straně Jordan Veretout, jenž se naopak v aktuálním ročníku trefil vůbec poprvé. Olympionici se tak po čtyřech výhrách v řadě lehce přibrzdili. Fanoušci La Paillade si na nerozhodné domácí výsledky již zvykli, když zde dělbou bodů skočilo už šesté utkání.

Hráči Marseille najeli v lize na vítěznou vlnu, jelikož čtyřikrát v řadě triumfovali a posunuli se v tabulce na šesté místo. Jedním z hlavních důvodů zlepšené formy Olympioniků byl Pierre-Emerick Aubameyang, jenž po sérii čtyř ligových gólů v řadě zaznamenal v minulém klání již sedmou asistenci v sezoně, což bylo nejvíce z celé soutěže. Rozjetý Olympique tentokrát čekal Montpellier, který si v minulém kole spravil po šesti duelech po sobě bez výhry náladu, jelikož porazil Méty 1:0.

Domácí začali aktivněji a od úvodních minut se dostávali do zajímavých šancí. Po odehrané čtvrthodině se poprvé radovali, když po rohovém kopu otevřel hlavou skóre Fayad. Olympique ale obdržená branka nepoložila. Aubameyang zkusil ve 27. minutě štěstí střelou z hranice velkého vápna, jenže mířil výrazně nad horní tyč. Z podobné pozice pálil několik chvil poté Chancel Mbemba, jehož rána jen těsně proletěla nad břevnem. V závěru poločasu se ještě dostali hráči v bílých dresech k zahrávání volného přímého kopu. Záložník Joris Chotard ale skvělým zákrokem zastoupil gólmana, a udržel tak jednobrankové vedení svého týmu.

V úvodu druhé půle se už dokázali hostující hráči prosadit. Veretout po centru Jonathana Clausse hlavičkoval doprostřed branky a domácí gólman i přesto, že si na míč sáhl, nedokázal přesnému zásahu zamezit. Poté se hrálo především mezi šestnáctkami a mnoho výrazných šancí k vidění nebylo. V 82. minutě se dostal k hlavičce Kelvin Yeboah, jeho zakončení ale nemělo potřebnou razanci a ani přesnost. O několik minut později zakončoval stejným způsobem na druhé straně hřiště Geoffrey Kondogbia, v tomto případě se jednalo o mnohem nebezpečnější situaci, svou střelou totiž orazítkoval horní tyč.

Marseille tak na hřišti Montpellieru překvapivě zaváhala a domů si odvezla jen bod. Následující ligový duel odehrají oba celky až po Novém roce. Olympionici se 12. ledna střetnou se Štrasburkem, La Paillade změří o dva dny později síly s Brestem.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele