27. kolo
31.03.2024 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Oslavující Jordan Ferri (© AFP)

Přístavní Le Havre se další porážkou nebezpečně přiblížil k sestupovým vodám

Fotbalisté Montpellieru zvítězili ve 27. kole Ligue 1 v Le Havru 2:0. O rozhodující gól se postaral Jordan Ferri, který za tým z jihu Francie skóroval v lize teprve podruhé, jeho barvy přitom obléká už pátou sezonu. La Paillade ziskem všech bodů přeskočili v tabulce svého soupeře z města disponujícího jedním z největších obchodních přístavů ve Francii, a podíleli se tak na propadu domácích na 15. příčku.

Le Havre si v posledních týdnech silně komplikoval cestu za záchranou, když z předchozích osmi ligových klání vyhrál jen jediné a hned pětkrát padl. Na sestupové pásmo tak měl před tímto kolem náskok pouhých dvou bodů a na vlastním hřišti jej čekal další klíčový duel. Do cesty se mu totiž postavil Montpellier, jenž byl s podobně mizernou formou v tabulce jen o bod pod ním.

Do záchranářského souboje vstoupili lépe domácí, kteří předváděli dobrou kombinační hru. Větších příležitostí však diváci viděli poskrovnu. Nejblíže gólu byli hráči klubu z Normandie ve druhé desetiminutovce, kdy nejprve zahrozil střelou doprostřed útočník Emmanuel Sabbi a o pár chvil později také ranou k levé tyči Oualid El Hajam. Po vyrovnané partii v úvodním dějství se tak šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran mohl jít rychle do vedení celek ze severu Francie, když po rohovém kopu Yassina Kechta orazítkoval zakončením hlavou levou tyč Gautier Lloris. Na druhé straně hřiště předvedl o pár minut později pěkný průnik Arnaud Nordin, jenž zakončil ranou nad břevno. Aktivní Montpellier nakonec otevřel střelecký účet v 72. minutě, kdy se po pohledné týmové akci prosadil z vápna neobsazený záložník Ferri. Pojišťující branku přidal Montpellier o osm minut později, když se ranou z bezprostřední blízkosti trefil Christopher Jullien.

Montpellier tak důležitou bitvu o záchranu zvládl a z Normandie si odvezl tři body. V následujícím kole se 7. dubna střetne s Lorientem, Le Havre změří o den dříve síly s Lens.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele