29. kolo
14.04.2024 13:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Nantes (© AFP)

Zákroky zkušeného beka nasměrovaly Nantes k vítězství v přímém boji o záchranu

Le Havre padl ve 29. kole Ligue 1 na domácí půdě s Nantes 0:1. Dlouhou dobu vyrovnaný duel opanovaly především defenzivní řady obou celků, přičemž hostující zadák Nicolas Pallois v závěrečné půlhodině hned dvakrát zachránil Kanárky od jistého inkasování. Ti byli nakonec za svou bojovnost odměněni ve třetí minutě závěrečného nastavení, kdy se povedenou individuální akcí zakončenou přesnou přízemní střelou k tyči prezentoval Abdoul Kader Bamba.

Nedělní zápasový program francouzské nejvyšší soutěže odstartoval souboj celků bojujících o záchranu. Domácí Le Havre sice z posledních 10 ligových zápasů zvítězil pouze jednou, nakopnout ho však mohla cenná remíza z minulého kola na hřišti Lens. Nantes také neoplývalo skvělou formou, neboť v letošním kalendářním roce vyhrálo pouze třikrát.

V Normandii se sice Kanárci prezentovali v úvodních minutách lepším herním dojmem, jejich útočným akcím ovšem scházelo kvalitní zakončení. To naopak přišlo na druhé straně po průniku Emmanuela Sabbiho. Střelu z úhlu 26letého Američana ale lapil dobře postavený Alban Lafont. Záhy musel být v pozoru i domácí brankář, jelikož jeho pozornost vyzkoušel dobře mířenou ranou k tyči Matthis Abline. Soubojový poločas ale ke smutku fanoušků ofenzivního fotbalu více příležitostí nenabídl.

Trápení útočníků pokračovalo i po změně stran, jelikož až v 60. minutě mohl udeřit Abline. Při sprintu z pravé strany sice Arthura Desmase přeloboval, trefil ovšem pouze boční síť. V 73. minutě zase v opačném vápně zachránil bezgólový stav hostující bek Pallois, který se ke štěstí Kanárků nejlépe zorientoval ve skrumáži před vlastní bránou. Zkušený obránce potvrdil roli hrdiny ještě chvíli před koncem. Lafont špatně odhadl svůj výběh a po střele Andrého Ayewa zachránil Nantes od pohromy ve spolupráci s Jeanem-Charlesem Castellettem právě 36letý Pallois. V nastaveném čase tak přišla pro Le Havre krutá rána. Moussa Sissoko vybojoval na středu hřiště míč, který posléze doputoval až k zakončujícímu Bambovi, jenž prudkou ranou k tyči rozhodl.

Klíčovou bitvu v boji o záchranu tak nakonec ovládlo Nantes. V příštím kole se 20. dubna utká s Rennes, Les Ciel et Marine vyzvou o den později Méty.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele