15. kolo
10.12.2023 20:45 CET
2 : 4
(1:4)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Marseille si v dohrávce s chutí zastřílela. Obranu Lorientu obrátil vzhůru nohama Aubameyang

Olympique Marseille porazil v 15. kole Ligue 1 Lorient 4:2. Hosty nasměrovaly k triumfu rychlé zásahy, když už ve třetí minutě skóroval po asistenci Pierra-Emericka Aubameyanga zkušený bek Chancel Mbemba, přičemž záhy si oba hráči své role vyměnili a vytvořili pro favorita důležitý náskok. V gólové první půli se sice prosadili i domácí, druhá trefa gabonského útočníka ale zničila naděje Les Merlus na bodový zisk.

Lorient prožil další frustrující týden, když v minulém kole remizoval 1:1 s Toulouse a prodloužil špatnou sérii na pouhé jedno vítězství v posledních 11 ligových zápasech. Do tohoto klání tedy vstupoval na sestupové pozici, na šíření paniky byl ovšem ještě čas, jelikož Les Merlus dělily od 10. místa jen čtyři body. Příliš dobré vyhlídky na vítězství ale neměli ani tentokrát. Marseille se totiž dostala do dobré formy, kterou potvrdila dvěma výhrami bez inkasované branky.

Hosté na svého soupeře vlétli a už ve třetí minutě skórovali. Po rohovém kopu zůstal ve vápně Mbemba, jenž v následné skrumáži usměrnil míč za brankovou čáru. Další šanci měl o chvíli později Vitinha, jeho zakončení ovšem vystavil stopku dobře postavený obránce. Podobnou příležitostí už ale nepohrdl Aubameyang, který hlavičkoval do dolního rohu mimo dosah gólmana. Po 20 minutách hry zahrozil i Lorient, jenže Benjamin Mendy napálil před odkrytou bránou balon do boční sítě. Na rozdíl tří branek mohl zvýšit Aubameyang, akrobatické zakončení však vyrazil Yvon Mvogo. Záhy se už ale Olympique dočkal další trefy, po rohovém kopu se radoval mizerně hlídaný Leonardo Balerdi. Lorient ve 41. minutě snížil, když nadvakrát prostřelil soupeřovu defenzivu i brankáře Romain Faivre. Před pauzou se ovšem prosadil Aubameyang, čímž znovu rozesmutněl domácí publikum.

Atraktivní duel neztratil lesk ani po změně stran, když se skóre opět zdramatizovalo. Bamba Dieng byl sice ještě brankářem Pauem Lópezem vychytán, z dorážky se už však nemýlil Benjamin Mendy. Lorient dokonce mohl před odehranou hodinou snížit na rozdíl jediného gólu, skákající López ale ve spolupráci s na čáře zasahujícím Renanem Lodim krizový moment zvládl. Poté se tempo hry uklidnilo, jenže jednoduché to Marseille do závěrečného hvizdu neměla. Jonathan Clauss totiž v 80. minutě uviděl za drsný faul červenou kartu a nabídl Les Merlus příležitost ke srovnání. Tou ale domácí pohrdli a Olympique dvoubrankový náskok ustrážil.

Marseille tak opět potvrdila skvělou formu a počtvrté v řadě získala tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 17. prosince. Les Merlus se utkají se Štrasburkem, Les Olympiens přivítají Clermont.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Fikus19

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele