13. kolo
26.11.2023 15:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů FC Metz (© AFP)

Otočka Lorientu na body nestačila. Znovuzrození Mét nastartoval veterán z defenzivních řad

Méty porazily ve 13. kole francouzské Ligue 1 na venkovním hřišti Lorient 3:2 a nadále stoupají tabulkou. Jako první po necelé minutě udeřili hosté, když si na centr naběhl Cheikh Sabaly a pohodlně uklidil balon do sítě. Houževnatí domácí ale zanedlouho přispěchali s vyrovnáním, o které se postaral Romain Faivre. Lorientu se ještě do poločasové přestávky povedlo skóre dokonce otočit, srovnání pro hostující mužstvo však v 64. minutě zajistil 37letý obránce Ismaël Traoré. Méty nakonec odjely ze západu Francie dokonce s tříbodovým ziskem, a to díky proměněné penaltě Ablieho Jallowa z konce zápasu.

Métám pomohla k vyšplhání se do středu tabulky výhra v předešlém kole proti Nantes. V tomto duelu na sebe gólem a asistencí upozornil Kévin Van Den Kerkhof, jenž v přestávce zasáhl v dresu Alžírska do kvalifikace o mistrovství světa. Lorient měl v kádru dokonce hned šest hráčů, kteří se zapojili do startu této africké skupinové fáze o mundial. V ní se dobře prezentoval 22letý Darlin Yongwa, jenž si v prvním soutěžním zápase za národní mužstvo Kamerunu připsal asistenci.

Posledních pět vzájemných zápasů těchto týmů skončilo vítězstvím domácích, předpoklady však vzaly za své hned v první minutě. Na přízemní centr Van Den Kerkhofa si naběhl Sabaly a Yvonu Mvogovi v bráně Lorientu nedal žádnou šanci zasáhnout. Fanoušci na Stade du Moustoir se v úvodní desetiminutovce rozhodně nenudili. Faivre totiž po přihrávce Siriné Doucourého chladnokrevně zakončil za záda Alexandra Oukidjy. Otočit skóre ve prospěch Les Merlus chtěl Doucouré, toho ale ještě gólman Mét vychytal, střelu Eliho Juniora Kroupiho, který si našel ve 22. minutě odražený míč, už však vytěsnit nedokázal. Jednogólový náskok si domácí ve zbytku prvního poločasu v klidu pohlídali.

Druhé dějství začalo ve stejném duchu jako skončilo to první. Lorient držel balon častěji na svých kopačkách, kombinoval uprostřed pole a ani jeden tým se nemohl dostat do vážnější gólové příležitosti. Lorient však v 64. minutě opařil vyrovnávací gól Traorého, ten se na zadní tyči probojoval k míči a hlavičkou nekompromisně zakončil. V 82. minutě se na levém křídle uvolnil Joel Asoro, jenž si to namířil do velkého vápna, kde ho neobratně fauloval Formose Mendy. Hlavní sudí po konzultaci s videem nařídil penaltu, kterou Jallow parádní střelou proměnil.

Méty si tak po reprezentační pauze připsaly do tabulky tři body. V dalším kole se 3. prosince utkají s Lille, Lorient ve stejný den vyzve Toulouse.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele