28. kolo
07.04.2024 17:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Maghnes Akliouche (© AFP)

Venkovní formu Monako konečně potvrdilo i doma v duelu s Rennes

Fotbalisté Monaka porazili ve 28. kole Ligue 1 před vlastními fanoušky Rennes 1:0. Po chaotickém úvodu plném nevyužitých příležitostí se ve 25. minutě vymkl trendu přesným zásahem k pravé tyči Maghnes Akliouche. Další problém pro Les Rennais přišel po změně stran, když byl do srpch předčasně poslán Martin Terrier. Knížata pak sice kvůli druhé žluté kartě Thila Kehrera musela rovněž dohrávat v oslabení, i tak ale prolomila kletbu Stade Louis II a po šesti domácích kláních bez výhry si připsala důležité tři body.

Hráči Monaka vstupovali do zápasu ve skvělém rozpoložení, jelikož neprohráli už pětkrát v řadě a v posledním kole rozstříleli Méty pěti góly. V dobrých výkonech však Knížata musela pokračovat i nadále, jelikož v tabulce stále neměla jistotu top čtyřky, a tedy účasti v Lize mistrů v následující sezoně. Do cesty se jim tentokrát postavilo Rennes, jež naopak neprožívalo příliš povedené období, když po ligové prohře se Štrasburkem nestačilo v semifinále francouzského poháru na PSG.

Domácí fanoušky mohl poslat do brzké euforie Youssouf Fofana, jemuž nezištnou přihrávkou nabídl skvělou střeleckou pozici Takumi Minamino. Z oblasti penaltového puntíku nicméně Francouz trestuhodně přestřelil. Úvodní tlak červenobílých neustával a ve 12. minutě se skvělým reflexem proti hlavičce Wissama Ben Yeddera blýskl zkušený Steve Mandanda. Záhy se na druhé straně snažil ranou z otočky otevřít skóre zápasu Terrier, jehož pokus s vypětím všech sil vytáhl na břevno brankář Radoslaw Majecki. Stejného hrdinu měla i situace o pár chvil později, když Majecki zneškodnil hned dvojnásobné zakončení. Zahozené šance Les Rennais tak ve 25. minutě potrestal z hranice vápna zakončením na zadní tyč Akliouche. Nedůslednou obranou Monaka se v závěru prvního dějství prosmýkl Amine Gouiri, z bezprostřední blízkosti však rozvlnil pouze boční síť.

Vývoj klání po změně stran výrazně ovlivnil neohrabaný šlapák Terriera, za který obdržel od hlavní sudí Stéphanie Frappart červenou kartu, a poslal tak domácí do zdánlivě dlouhé přesilovky. Tu se vzápětí snažil nůžkami po rohovém kopu zužitkovat sváteční střelec Wilfried Singo, jehož efektní pokus ale gólovou tečku nedostal. Mandanda za sebe nepustil ani výstavní střelu Aleksandra Golovina a připsal si další parádní zákrok. Po druhé žluté kartě se v 64. minutě předčasně poroučel do srpch i Kehrer, čímž se počet hráčů na trávníku vyrovnal. Tuto skutečnost však tým z Bretaně gólově nezúročil.

Monako tak navázalo na poslední vítězství a doma získalo další tři body. V následujícím kole se 21. dubna utká s Brestem, Rennes svede už o osm dní dříve souboj s Toulouse.

Autor: Livesport.cz / Robert Dinter

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele