4. kolo
02.09.2023 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Guillermo Maripán (© AFP)

Utrápené Lens se sklonilo i před Knížaty. Neporažené Monako vyšvihla výhra do čela ligy

Hrozivý vstup Lens do sezony pokračoval i ve čtvrtém kole Ligue 1, ve kterém Racing Club padl na půdě Monaka 0:3. Knížata rozhodla o třetí výhře v letošním ročníku už v prvním poločase, když nejprve otevřel skóre svou premiérovou trefou v dresu Monaka Stephane Singo, na kterého navázal Aleksandr Golovin. Domácí tak udrželi neporazitelnost a posunuli se do čela tabulky. Hosté naopak museli spolknout již třetí prohru a s pouhým jedním bodem zůstávají u dna celé soutěže.

Rušné přestupové období se Monaku doposud vyplácelo a nový trenér Adi Hütter dovedl svůj tým k neporazitelnosti ve třech úvodních kolech. Knížecí klub navíc dokázal dotáhnout do zdárného konce příchod Folarina Baloguna, který v loňské sezoně řádil za Reims, kde vsítil 21 gólů. Právě mladý americký reprezentant měl v útoku pomoci dalšímu klíčovému hráči Wissamu Ben Yedderovi, jenž se prosadil ve všech třech dosud odehraných kláních. Tentokrát čekal červenobílé souboj s Lens, které se od startu sezony trápilo, o čemž svědčil pouhý jeden získaný bod.

Monako bylo od úvodu aktivnějším celkem, k výraznému ohrožení brány se ale dostalo až po 20 minutách hry. Takumi Minamino vyslal prudkou ránu z dálky, kterou vyrazil gólman Lens na roh. Po něm se však už skóre měnilo. Nedávný spoluhráč Davida Zimy z obrany Turína Singo si vyskočil na vysoko centrovaný míč a prudkou hlavičkou vsítil svůj premiérový gól v dresu Knížat. Hosté byli vyrovnání nejblíže po půlhodině hry, kdy Angelo Fulgini vyprášil z přímého kopu rukavice pozorného Philippa Köhna. Náskok Monaka chvíli nato zvýšil Aleksandr Golovin, jenž se po přihrávce Minamina prosadil ranou z první na bližší tyč.

Druhý poločas dlouho žádné vzrušení nenabídl, těsně před odehranou hodinou však zvedl diváky ze sedaček Guillermo Maripán, který se podobně jako jeho kolega z obrany Singo prosadil hlavou po rohovém kopu. Zvýšit na rozdíl čtyř gólů mohl po Golovinově přiťuknutí Balogun, ten ovšem po kličce na brankáře místo zakončení zvolil nafilmovaný pád, a tak si z šance odnesl jen žlutou kartu. S blížícím se koncem se k útočným akcím dostávalo i Lens, k čestnému úspěchu to ale nevedlo.

Monako tak potvrdilo dobrou formu a potřetí v letošní sezoně dotáhlo utkání do vítězného konce. Oba celky se vrátí zpět do akce 17. září po reprezentační pauze. Knížecí klub svede bitvu s Lorientem, Lens vyzve doma Méty.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele