32. kolo
22.04.2023 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Lois Openda (© AFP)

Openda zazářil: Lens si v přímé bitvě o top trojku poradilo snadno s Monacem

Velmi důležitou bitvu o finální top trojku tabulky Ligue 1, která zaručuje kvalifikaci do Ligy mistrů pro další ročník, jasně ovládlo Lens. To se mimochodem, alespoň dočasně, dostalo na druhou příčku před Marseille. Nezastavitelný byl v tomto utkání především domácí forvard Loïs Openda. Ten totiž zařídil první dvě trefy, přičemž asistenci si pak připsal ještě u té třetí.

Domácím bezpochyby hodně pomohl dobrý start do tohoto utkání. Už v 8. minutě se je pokoušel dostat na koně Sotoca, leč jeho hlavička nebyla přesná. O pár chvil později však poněkud spící Monaco již potrestal za jakousi nedůslednost Openda.

Brankář Nübel rozehrál míč na spoluhráče Vandersona, ten ho nicméně pod tlakem útočícího Machada ztratil. Do vápna se tak odrazil právě k nohám belgického forvarda, jehož prvotní pokus Nübel uměl zastavit. Balón každopádně i přes gólmanův zásah směřoval do brány a stoper Maripán ho s vypětím všech sil zastavil ještě před brankovou čárou. Pouze však vyblokoval merunu těsně před sebe, takže dorážející Openda následně stejně neměl potíže rozvlnit síť. Situace se ještě zkoumala na videu, zda předtím náhodou nebyla porušena pravidla o ofsajdu, a sudí Letexier nakonec gól uznal.

Monaco nedokázalo vůbec odpovědět na tohle inkasování, ještě hůře se mu přitom dýchalo v 16. minutě. Zase hosté jaksi propadli na svém pravém kraji obrany, Machado podnikl výpad právě touhle stranou, poslal pak parádní pas do brankového území, kam si seběhl Openda, a ten z blízkosti překonal Nübela podruhé.

Ani tenhle moment ASM nevybudil k nějakému zlepšení. I nadále musel být v daleko větší pohotovosti Nübel než jeho soupeř Samba, hájící prostor domácí branky, přičemž knížecí celek měl v závěru první půle velké štěstí, že S. Fofana po rychlém brejku orazítkoval pouze brankovou konstrukci.

V 56. minutě Lens definitivně rozhodlo o svém vítězství. Neudržitelný Openda se uvolnil do pokutového území, všiml si, že ze druhé vlny mu nabíhá Thomasson, jemuž tak nesobecky míč přenechal, a rezultující přízemní střela byla umístěna do spodního rohu brány. Vlastně až poté se začalo osmělovat také Monaco, jenže Ben Yedder v 72. minutě, Diop v 75. minutě ani Boadu v 84. minutě tu správnou cestu za přesným zásahem nenašli.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele