37. kolo
27.05.2023 21:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Loïs Openda (© AFP)

Lens porazilo i Ajaccio a sezonu zakončí na skvělém druhém místě

Racing předvedl mohutný finiš, když vyhrál pošesté v řadě. A to má před sebou ještě klání proti Auxerre, které bojuje o udržení. Severofrancouzský tým může mrzet, že nezvládnul v dubnu zápas s PSG, protože pak by se rozhodovalo o mistrovi až v osmatřicátém kole. Po něm se Ajaccio vrátí zpět do Ligue 2.

Úvodní čtvrt hodina na Stade Bollaert-Delelis mnoho vzruchu nepřinesla, ovšem hned po jejím skončení střčil hlavu do centru Adriena Thomassona devětadvacetiletý Kolumbijec Deiver Machado, načež běžel předvést taneček u rohového praporku a jeden pozdrav do kamery - 1:0. Jásot zaplněných tribun by podruhé slyšet už za šest minutek.

Jonathan Gradit našel Facunda Medinu, jenž vymyslel uličku do vápna, kde z první neomylně zakončoval Thomasson - 2:0. Ve 33. minutě Clément Vidal srazil balon na rohový kop. Po něm Oumar Gonzalez fauloval Kevina Dansa a kopala se penalta, jejíž exekuce se ujal Loïs Openda, jenž si počkal na pohyb François-Josepha Sollacara a zaznamenal svou jubilejní dvacátou trefu v ročníku, poprvé ze značky pokutového kopu - 3:0.

Za dvacet minut tedy bylo pro Korsičany vymalováno, ale to neznamená, že by dál nebyly k vidění brankové příležitosti. Muselo se na ně počkat až do druhé půle. V ní se jako první osmělil Seko Fofana, ale o kousek minul. Po hodině hry se mohl podruhé zapsat mezi střelce Thomasson, kdyby v dobré pozici nepřestřelil.

Domácí kapitán s osmičkou na dresu pálil nepřesně i v minutě třiasedmdesáté. A pak už se dohrávalo víceméně jenom z povinnosti, takže rozhodčí Thomas Leonard ani nepovažoval za nutné nastavit něco nad rámec řádné hrací doby. L’ours zakončí svůj pobyt mezi elitou za týden, kdy v domácím prostředí vyzvou Olympique Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele