20. kolo
28.01.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavy Monaca po vstřeleném gólu proti Marseille (© AFP)

Logická plichta: Monaco zvládlo lépe první půli, Marseille tu druhou

Bitva o jih Francie dopadla zaslouženým smírem. Kdyby Monaco využilo některou ze svých příležitostí v první půli a přidalo k prvnímu přesnému zásahu ještě jeden, asi by se Marseille stěží zvedala ze země. Jenže průběžná porážka o jeden gól nezaznamenala předem ztracenou ztrátu, která by se nedala dohnat, a nakonec jen krátce po přestávce určila konečnou remízu.

Monaco bylo zprvu aktivnějším mužstvem, už ve 3. minutě se mohlo ujmout vedení zásluhou Ben Seghira, jeho pokus každopádně u bližší tyče polapil gólman Rubén Blanco. O pár chvil později byl v možná ještě lepší pozici Vanderson, který si netradičně z pravé obrany seběhl až do vápna, jenže ve skluzu neuměl dobře zakončit, a tak Rubén Blanco ani nemusel zasahovat.

V 17. minutě se již každopádně hosté své odměny dočkali, byť za přispění svého soupeře. A konkrétně v tomto případě hovoříme o Veretoutovi, jenž se snažil odvrátit centr ze standardní situace, kterou nakonec z dvojice Caio Henrique a Golovin rozehrál druhý jmenovaný, někam do bezpečných vod, ale počínal si tak nešikodně, že hlavičku umístil k tyčce vlastní branky.

OM tenhle moment moc k životu neprobudil, i nadále zkrátka byl lepší jeho protivník. Ve 28. minutě mohl náskok navyšovat Diatta, který až příliš snadno vběhnul do pokutového území a odtud zacílil na vzdálenější tyč, nicméně Rubén Blanco stačil míč vyrazit do zámezí. A ve 29. minutě spálil velkou tutovku Ben Yedder, jenž nejprve z blízkosti a zcela sám neuměl přelstít Rubéna Blanca, přičemž selhal také při následné dorážce. Tu namířil mimo prostor třech tyčí.

Jestliže se domácí prezentovali v prvním poločase opravdu hodně mizerným dojmem, pak po obrátce chytili druhý dech především díky brzké srovnávací trefě. A velmi slabý okamžik si tentokráte vybral monacký gólman Nübel, který neudržel v rukavicích nepříliš prudkou střelu Nuna Tavarese, takže číhající Sánchez mohl doklepnout balón pohodlně za brankovou čáru.

Možná že tento okamžik ovšem rovněž náboj a chuť obou týmů poprat se o vítězství trochu pokazil. Monacu vlastně vyhovovalo uhrát cenný bod, Marseille byla ráda, že se jí podařilo alespoň zmírnit následky nevalného vystoupení. Byť na její stranu nakonec mohl strhnout tři body Balerdi, avšak hlavou napálil pouze břevno, přičemž pak bránu netrefil ani Kolašinac.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele