23. kolo
12.02.2023 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Rayan Cherki (© AFP)

Lens se na druhou příčku nevrátí, v Lyonu nechalo všechny body

Hráči Racingu si uvědomovali, že Monaco i Marseille vyhrály, takže jim bylo jasné, že jedině výhra je udrží s pětibodovou ztrátou na vedoucí PSG. Nicméně výsledek byl totožný, jako při poslední návštěvě Parc Olympique Lyonnais, akorát se pod něj podepsali jiní střelci.

Začalo se v solidním tempu a Anthony Lopes musel poprvé do akce v závěru úvodní desetiminutovky. V minutě dvacáté rozehrával přímý kop z výhodné pozice Alexandre Lacazette. Trefil však jenom před sebou stojící zeď. Jeho zklamání už za 120 sekund vystřídala radost, protože mu Rayan Cherki šikovně prostrčil balon, načež se naskytla příležitost střílet po zemi z pravého rohu malého čtverce - 1:0.

Ve 33. minutě se k odpovědi dostal Seko Fofana. K velké nelibosti trenéra Francka Haiseho hlavičkoval nad. Další pokus patřil úřadujícímu mistrovi světa. Nicolás Tagliafico při něm bohužel nepropálil těla před sebou. Ve 39. minutě po centru zprava do vápna Florian Sotoca šikovně vnější stranou nártu posunul naslepo za sebe, kde z hranice šestnáctky pálil nekompromisně pod břevno Deiver Machado - 1:1.

Více možností úvodní půle nenabídla. Zato hned na startu té druhé Bradley Barcola o nějakých třicet čísel minul levou tyčku. Na opačné straně se zatoužil do listiny střelců zapsat Adrien Thomasson, nicméně v dresu klubu ze severu Francie se mu zatím nedaří tolik, jako na předchozí štaci ve Štrasburku.

Po hodině hry Brice Samba pouze vyrazil štiplavou střelu, kterou Cherki nedokázal dorazit na místo určení. Nicméně v minutě čtyřiašedesáté se devatenáctiletý talent s osmnáctkou na dresu už dočkal třetího zářezu v sezoně. Se svými spoluhráči využil zaváhání v rozehrávce a po přiťuknutí od Maxence Caquereta se prosadil razantní ranou z úhlu - 2:1.

Následující minuty přinesly po jedné šanci na každé straně. Zvláště ta v podání Fofany přinesla lyonské jedničce perné chvilky. Hosté cítili, že nejsou horší než jejich soupeř. Avšak postupem času začali být v ofenzivě neškodní. Naopak si museli hlídat mezery v obranné řadě. Nezbývá, než věřit, že se ztrátu povede dohnat za týden doma proti Nantes. Aktuálně devátí Les Gones se představí v Auxerre.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele