32. kolo
23.04.2023 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lyonu (© AFP)

Marseille ve šlágru kola vyloupila Groupama Stadion v Lyonu

Pohled na tabulku pasoval do role mírného favorita hostující výběr. Ale jubilejní dvacátou výhru mu zajistila až vlastní branka Mala Gusta. OM se tedy vrátilo na druhou příčku v tabulce, zatímco Les Gones zůstali na té sedmé.

Úvodních pětadvacet minut přineslo většině fanoušků a fanynek spíše zklamání. Hrálo se povětšinou ve středu hřiště bez vyložených příležitostí. Až Ruslan Malinovskyi naznačil, že by to mohlo jít, byť se svým pokusem ještě neuspěl. Po půl hodině se pořádně zapotil Anthony Lopes, nicméně bezbrankový stav udržel.

Změnil se až v samotném závěru otevíracího poločasu. Alexis Sánchez tváří v tvář portugalskému gólmanovi selhal, jelikož se dostal až příliš blízko. Pro hosty nic nebylo ztraceno. Naopak, odražený míč se dostal před Cengize Ündera, který dokázal rozvlnit síť, i když muž v rukavicích s Castellem Lukebou dělali maximum pro to, aby se tak nestalo - 0:1.

Druhé dějství začalo o poznání živěji, než to první. Jenže co se dobrých možností týče, za zmínku stála až ta Ünderova z šestašedesáté minuty. Zůstala však nevyužita, což přišlo vhod Alexandremu Lacazettovi, který si 120 sekund poté počíhal na zadní tyči na centr Corentina Tolissa - 1:1. Nutno dodat, že k němu doputoval se štěstím.

V 86. minutě měl Malo Gusto ideální šanci k otočení skóre. Neproměnil, stejně jako jeho spoluhráč Jeffinho při svém technickém obstřelu. Devatenáctiletý francouzský obránce, ze kterého chtěl mít otec původně ragbistu, se do historie tohoto klání zapsal smolným způsobem v době, kdy už byly obě strany prakticky smířené s dělbou bodů.

Sinaly Diomandé chtěl odkopnout kulatý předmět po nepříliš povedeném zákroku Johanna Lepenanta, jenže napálil pouze svého spoluhráče, který nyní v Lyonu hostuje z Chelsea. Následný odraz trenéra Laurenta Blanca věru nepotěšil, zatímco jeho protějšek Igor Tudor, jenž se za celých devadesát minut odhodlal k jedinému střídání, mohl začít se svými svěřenci skákat radostí - 1:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele