30. kolo
09.04.2023 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Alexis Sánchez (© AFP)

Marseille proti Lorientu zaváhala a přepustila druhou příčku Lens

Les Merlus proti soupeři od Středozemního moře naposledy bodovali v roce 2016. Od té doby s ním sedmkrát prohráli. Z tohoto nepříliš záživného utkání nakonec vydolovali alespoň bod, který je dál zanechává ve středu tabulky.

Jedna z největších příležitostí přišla na pořad večera už ve 12. minutě Cengiz Ünder pálil tvrdě, leč na Vita Mannoneho nevyzrál. Na druhé straně vyzkoušel Lópezovu pozornost Adil Aouchiche. Jeho spoluhráč Romain Faivre mohl bretaňský celek poslat do vedení po dvaceti minutách hry, jenže muž v rukavicích byl úspěšnější.

Poté o sobě dal vědět dvaadvacetiletý Kamerunec Darlin Yongwa, když sebou v protivníkově vápně praštil o zem. Rozhodčí Willy Delajod zůstal naprosto v klidu. Po půlhodině hry se osmělil Alexis Sánchez. Jeho zakončení se neobešlo bez pádu, čímž měla domácí jednička mezi třemi tyčemi značně usnadněnou situaci.

Bamba Dieng na mistrovství světa v Kataru zaznamenal jeden gól proti hostující reprezentaci. V rámci 30. kola Ligue 1 však vyšel střelecky naprázdno, protože jeho střelu za svá záda nepustil Pau López. Nuno Tavares nechtěl zůstat pozadu, jenže mířil hodně nepřesně. Brankář OM v závěru utkání nejprve musel vyběhnout z velkého vápna, aby včasným skluzem uhasil potencionálně nebezpečnou příležitost Lorientu.

V nastaveném čase musel ještě zasahovat proti pokusu Ibrahimy Koného, což věru nebyla velká dřina. Pro tým Régise Le Brise šlo o devátou remízu v ročníku, zatímco skvadra Igora Tudora jich má na kontě sedm. Za týden přijede na Stade Vélodrome Estac Troyes. Les Merlus se představí na Stade Louis II v Monaku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele