20. kolo
13.01.2019 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Marseille hrála s Monakem 1:1, za hosty už nastoupili lednové posily

Olympique Marseille i AS Monako se výhry nedočkali, utkání totiž skončilo remízou 1:1. Domácí výběr Rudiho Garcíi poslal do vedení Maxi López, ale ještě do šaten zařídil dělbu bodu Youri Tielemans.

Na Stade Vélodrome se hrálo jedno z prestižních derby o Azurové pobřeží (Derby de la Cote d'Azur) a šlo o hodně. Olympique Marseille i Monako se trápí, především knížecí celek bojuje o záchranu a body potřeboval jako sůl.

Kouč Monaka Thierry Henry vůbec na nic nečekal a do základu zařadil tři velké lednové posily - stopera Nalda, Balla-Tourého i záložníka Fábregase. K lepšímu začátku to knížecímu celku dvakrát nepomohlo, Marseille měla první šanci zápasu a především poměrně brzy vstřelila vedoucí gól. Tak nejprve Payet pálil po odraženém balónu hodně nepřesně a ve 14.minutě se z podobné akce opřel do balónu Maxi López a tady už se Benaglio natahoval marně! Velká radost diváků v ochozech Stade Vélodrome. Domácí navíc zůstávali u balón a hrozili zejména ze standardních situací, po další z nich pálil opět nepřesně Payet.

Monako předvedlo svůj ofenzivní potenciál až ve 37.minutě, kdy se dobrou střelou uvedl Youri Tielemans a o chvíli později už další útok Knížat skončil gólem. Henrichs přepustil centrovaný balón Tielemansovi, jehož další rána už skončila za zády Mandandy! Nerozhodným výsledkem i první poločas skončil.

Pár minut po změně stran mohl domácí zaskočit Golovin, který se po Ballo-Tourého přihrávce ocitl před Mandandou úplně sám, jenomže ruský talent balón do branky nenasměroval. To mohlo hosty pořádně mrzet, protože dvacet minut před koncem vsítil druhý gól domácích Florian Thauvin. Radost hráčů i fanoušků Marseille byla předčasná, rozhodčí totiž po shlédnutí videa branku neuznal , na vině byl faul Ocampose na Benagliu, po kterém navíc domácí hráč dodatečně obdržel žlutou kartu.

Další šance si oba celky vytvořily až v nastaveném čase. Jak vidno, ani jedna strana se nechtěla s remízou spokojit. Nejprve si znovu nesrovnal mířidla Tielemans a krátce na to Thauvin hlavou přestřelil Benagliovu branku. Derby o Azurové pobřeží vítěze nepoznalo, takže Marseille čekání na výhru neukončila a Monako si v záchranářských prací zas tolik nepolepšilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdyby na tom bylo ASM jako loni touto dobou,bezesporu šlágr kola, ale bohužel není. Přesto se může jednat o zajímavý atrakt.zápas.

Tip: 10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele