6. kolo
23.09.2018 21:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Olympique Marseille 4:2

Báječný večer nabídl fanouškům stadion v Lyonu. Domácí ekipa tam ve šlágru kola porazila rivala z Marseille, přičemž padlo dohromady šest krásných gólů. K vidění byla i červená karta, sedm minut před koncem jí obdržel hostující Ćaleta-Car.

Olympique Lyon versus Olympique Marseille, to byl velký tahák nedělního menu francouzské nejvyšší soutěže. Jakkoliv byl začátek zápasu z obou stran opatrný, později se odehrávaly brankové hody. Nerozhodný výsledek prolomili už v prvním poločase domácí, ale pěkně popořádku.

Až ve 20. minutě vyšel první střelecký pokus z kopačky Amaviho, ale Lopes v brance Lyonu nemusel zasahovat. Na druhé straně o devět minut později předvedli parádní ťukec Ndombélé s Traorém a vyšachovanou defenzívu ještě vyučil přesným zásahem Houssem Aouar. Lyon mohl náskok ještě navýšit, ale Depay neproměnil gólovku a Marseille vzápětí trestala. Florian Thauvin dostal přesnou přihrávku do vápna a střelou k tyči srovnal.

Po změně stran se stadion proměnil v regulérní střelnici. V 51. minutě uklidil balón přízemní ranou k tyči domácí Bertrand Traoré a stejný muž po hodině hry zvyšoval na 3:1, když ze stejného místa tentokrát na přední tyči nachytal Pelého. Čtvrthodinu před koncem už to s Marseille vypadalo hodně špatně. Sudí Turpin si všiml podezřelého zákroku ve vápně a celou situaci zkonzultoval u videa, načež výsledkem byla penalta. Nabil Fekir jí proměnil a o výhře Lyonu už v tu chvíli nikdo nepochyboval.

Marseille dokázala ještě výsledek zmírnit do přijatelnější podoby, když pěknou střelou zakončil Clinton N'Jie. Více už hosté nedokázali i proto, že přišli o vyloučeného Ćaletu-Cara. Hostující fotbalista zezadu sestřelil Traorého a nic jiného, než červenou, si ani nezasloužil. Lyon dotáhl duel do zdárného konce a Marseille porazil 4:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele