4. kolo
26.08.2017 20:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Toulouse FC - Stade Rennes 3:2

Výborný zápas sehrály týmy Toulouse a Rennes. Nakonec byli spokojenější domácí, i díky vyloučení Morgana Amalfitana a dvěma proměněným penaltám Jimmyho Durmaze.

Obrana TFC zatím rozhodně nepřipomíná neprostupnou hráz. Vždyť ve třech duelech inkasovala hned devětkrát! A Les Rouges et Noirs v žádném případě nepatří k oblíbeným soupeřům. Všichni si to rázně připomněli už v 7. minutě, kdy Alban Lafont nejprve vyrazil centr Faitouta Maouassy. Balon se po odrazech dostal k Ndombe Mubelemu, který si udělal prostor a díky spolupráci s tyčí dostal hosty do vedení - 0:1.

Pro reprezentanta DR Kongo to byla už třetí trefa v této sezoně. Jimmy Durmaz v tu dobu ještě netušil, že jich bude mít po tomto utkání na kontě stejný počet. V následujících minutách byl hodně vidět Rami Bensebaini. Nejprve napálil břevno, a poté fauloval ve vápně právě Durmaze. Rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu ...

... a sám faulovaný si počínal jako zkušený mazák, když poslal M’Bolhiho na druhou stranu - 1:1. První poločas zakončil svým pokusem Mubele. V tom druhém se nejdříve připomněl Somália a zanedlouho po něm opět Durmaz. Jenže brankář Rennes byl pozorný. V 58. minutě však mohl po rohovém kopu nadávat svým spoluhráčům, že po Jullienově přiťuknutí nechali v ideálním prostoru naprosto osamoceného Issu Diopa a ten se jim odvděčil razantním halfvolejem - 2:1.

Hosté však zbraně nesložili a za sedm minut vyrovnali. Dlouhý balon z vlastní poloviny vypadl, že se stane jasnou kořistí buď Christophera Julliena, nebo Albana Lafonta, nicméně mezi oba se vklínil Ismaïla Sarra a s trochou štěstí se míč dokutálel až za brankovou čáru. Toulouse to však dlouho mrzet nemuselo.

Čerstvě vystřídavší Corentin Jean se vřítil do vápna, kde si na něj vyšlápnul Benjamin Bourigeaud. Rozhodčí Frank Schneider ukázal na značku pokutového kopu, což se hrubě nelíbilo Morganu Amalfitanovi, který za protesty vyfasoval druhou žlutou. Durmaz to udělal podobně prostě, ale nesmírně účinně, jako v prvním případě a zajistil Toulouse tři body.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Theft90

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele