29. kolo
11.03.2018 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Toulouse FC - Olympique Marseille 1:2

Marseille dokázalo navázat na úspěšné osmifinálové vystoupení Evropské ligy proti španělskému Bilbau (3:1) a nyní zvládla ligovou generálku na čtvrteční odvetu proti Toulouse. Z půdy protivníka si odvezla všechny tři body po výsledku 2:1, i když se její vítězství v žádném případě nerodilo lehce. Rozdílovou branku vsítila v 79. minutě. V tabulce Ligue 1 je stále třetí s devětapadesáti body o čtyři body za druhým Monakem.

Domácí si naopak po třech předchozích remízách znovu zkomplikovali boj o záchranu, momentálně jsou sedmnáctí s devětadvaceti body o bod před osmnáctým Troyes a devatenáctým Lille. Celkově nevyhráli v nejvyšší soutěži popáté v řadě a k získání prvoligové licence se potřebují ve zbývajících devíti kolech zlepšit. Mírný favorit nedělního duelu měl skvělý vstup do utkání a již v 10. minutě se dostal do vedení.

Po přímém volném kopu z pravé strany byl míč po hlavičce Gustava sražen na kopačku zapomenutého Lucase Ocampose, jenž zblízka propálil brankáře Lafonta. O pět minut později mohl zvýšit náskok Marseille aktivní Gustavo, ale jeho dobře mířenou hlavičku odvrátil fantastický Lafonta jednoruč na rohový kop. Toulouse z ničeho nic srovnalo v 19. minutě, svůj premiérový gól v dresu FC zaznamenal konžský útočník Firmin Mubele.

Ten si naběhl na hranici brankového území po křížné nahrávce Sylly z levé strany a jemnou tečí usměrnil balón do sítě za záda gólmana Mandandy. Domácí mohli otočit vývoj krátce po odehrané půlhodině, ale Sanogo ve stoprocentní příležitosti orazítkoval pouze horní tyčku. Stejný hráč opět zahrozil dvě minuty po změně stran, kdy jeho kroucený pokus vytěsnil Mandanda konečky prstů do zámezí o decimetry vedle své levé konstrukce.

Strážce Olympiqu se znovu blýskl v 65. minutě, kdy jednoruč vyrazil bombu Imbuly a poté neskutečně zasáhl proti dorážce Mubeleho. Závěrečná dvacetiminutovka patřila hostům, nejprve předvedl dva zázračné zákroky Lafont proti střelám zblízka. Jenže v 79. minutě již inkasoval podruhé, střídající Konstantinos Mitroglou po pouhé jedné minutě strávené na trávníku dopravil míč do branky s pomocí břevna. V samém závěru napálil Sarr horní tyčku a dorážející Mitroglou mířil do pravé konstrukce, výsledek se proto neměnil.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele