13. kolo
18.11.2017 17:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - FC Nantes 4:1

Na čele tabulky střelců Ligue 1 se po tomto kole osamostatnil Edinson Cavani. Proti Nantes totiž skóroval dvakrát a výraznou měrou se podílel na pohotovém vítězství PSG. Gólově ho mimochodem ještě doplnili Ángel Di María a Javier Pastore. Nantes nepředvedlo v Parku princů ideální výkon, jeho jedinou branku v utkání zaznamenal Prejuce Nakoulma.

Kanárci odjížděli do hlavního města Francie se slušnou bilancí pouhé jedné porážky během uplynulých deseti kol, a jakkoli si mužstvo Claudia Ranieriho, které doposud disponovalo výtečnou defenzívou řízenou stopery Diegem Carlosem a Palloisem, mohlo myslet, že by tam mohlo dobrý výsledek doslova ubetonovat, ve finále se opravdu šeredně zmýlilo.

Jejich odpor byl přesto zlomen až čtyři minuty před obrátkou. Pastore si to namířil středem pole, ve správný okamžik přihrál míč doleva na Cavaniho, ten si ho narovnal na pravačku, a dělovkou na bližší tyčku propálil bezmocného gólmana Tatarusanua. A jen o tři minuty později se trefil Di María, jehož střílený centr zleva překvapivě zapadl do sítě.

Nantes se ovšem nevzdalo a utkání malinko zdramatizovalo po hodině hry. Střídající Iloki přetáhl svůj pas od boční hranice pokutového území na zadní tyčku, odtud Dubois sklepl balón pro Nakoulmu, a ten z blízkosti pohotově doklepával. Reprezentant Burkiny Faso byl přitom na hřišti jen pár desítek vteřin poté, co nahradil Andreie Girotta.

Jenže o pět minut později Pařížané navrátili dvougólové vedení zpět na svou stranu. Verratti kolmicí uvolnil Pastoreho, jeho dělovku sice Tatarusanu vyrazil do vzduchu, jenže míč nakonec obloučkem přece zapadl do jeho sítě. A v 79. minutě se ještě jednou prosadil Cavani, jelikož jeho protihráči Diego Carlos s Palloisem řešili situaci ve vápně dosti zmateně.

Uruguayec tak vyrovnal letitý rekord Salifa Keïty z roku 1971, jenž tehdy za St. Étienne po třinácti kolech rovněž zaznamenal patnáct vstřelených branek. Celkově už v rámci Ligue 1 nastřílel Cavani 103 gólů a je zároveň blízko překonání klubového milníku Zlatana Ibrahimovice. Ten v PSG došel k číslu 156, zatímco Jihoameričan je na cifře 149.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele