38. kolo
19.05.2018 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Olympique Marseille - Amiens SC 2:1

V Marseille znovu smutní. Po prohraném finále Evropské ligy přišlo další hořké zklamání a to navzdory výhře 2:1. Lyon i Monako totiž své zápasy zvládly a právě na úkor Marseille si zahrají Ligu mistrů. Všechny branky v zápase s Amiens padly na Vélodrome už v prvním poločase, po změně stran ještě uviděl červenou kartu hostující Monconduit. Amiens zakončilo sezonu na konečném třináctém místě.

Dalo se to tak trochu čekat. Marseille už před finále s Atléticem neměla v lize situaci ve svých rukou a musela spoléhat na zaváhání jednoho z dvojice Lyon-Monako. Marseille svůj zápas zvládla, utkání začala velmi dobře a brzy si vypracovala dvoubrankový náskok. V 10. minutě prostrčil Kamara balón na Morgana Sansona a ten nekompromisní ranou poslal Olympique do vedení. Za dalších osm minut sice Gurtner předvedl reflexivní zákrok po hlavičce Ocampose, ale Kostas Mitroglou se dostal k dorážce a zvýšil na 2:0. Amiens se ani za tohoto stavu nevzdávalo a po půlhodině hry bylo zpátky v zápase. Kontaktní branku zařídil po přihrávce Monconduita Moussa Konaté. S dvoubrankovým náskokem mohl být ještě do poločasu ámen, ale Gakpého výtečně vychytal Mandanda.

Druhý poločas začala opět lépe Marseille a Gurtner musel tasit další těžký zákrok proti Ocamposovi. Amiens si výrazně zkomplikovalo utkání v 55. minutě, kdy Thomas Monconduit dosti nevybíravě fauloval Ocampose a od sudího Brisarda uviděl rovnou červenou kartu.

Oslabení hosté se na vyrovnání nezmohli. Marseille si výsledek v pohodě pohlídala a po závěrečném hvizdu ještě čekala na výsledky svých konkurentů. Z Troyes i Lyonu však přišly špatné zprávy, Monako i Lyon vyhrály a zahrají si Ligu mistrů. Marseille zbyla "jen" Evropská liga a oči pro pláč.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele