25. kolo
09.02.2018 20:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympique Marseille 2:2

Olympique Marseille ztratil cenné body v boji o konečnou druhou příčku v Ligue 1 a v páteční předehrávce 25. kola pouze remizoval na půdě Saint-Étienne po výsledku 2:2, i přesto, že hned dvakrát vedl. Prozatím se nachází na druhém místě s dvaapadesáti body a před třetím Monakem má náskok dvou bodů, to ho však po klání v Angers může o bod předskočit. Domácí výběr naopak udělal další dílčí krok k záchraně, se třiceti body je dvanáctý.

Utkání bylo ve všech sledovaných statistických ohledech naprosto vyrovnané, celkové střely se zastavily na poměru 7:7 a držení míče bylo 51 %: 49 % ve prospěch favorita. Marseille měla snový vstup do zápasu, již ve 4. minutě ji dostal do vedení kanonýr Florian Thauvin. Ten vstřelil svou čtrnáctou trefu v této ligové sezóně po parádním pasu Sakaie z levého křídla a levačkou z devíti metrů zamířil přesně k tyči za záda zkoprnělého gólmana Ruffiera.

AS na sebe nenechal s odpovědí čekat příliš dlouho, už za dalších pět minut srovnal Kévin Monnet-Paquet. Devětadvacetiletý útočník využil zpětné přihrávky Hamoumy z levé strany a následné nechtěné teče Bamby, zblízka pak přízemním pokusem prostřelil brankáře Mandandu. Ani nerozhodný výsledek netrval příliš dlouho, ve 20. minutě vrátil hostům vedení Morgan Sanson, když využil krásného průniku Sarra po pravé straně.

Následný pas se snesl do předbrankového prostoru a nabíhající Sanson zavěsil z voleje k bližší konstrukci mimo dosah plachtícího Ruffiera. To bylo z prvního poločasu vše, po třech minutách v tom druhém mohl vyrovnat Hamouma. Tentokráte obdržel zpětnou nahrávku od brankové čáry v podání Monneta-Paqueta, jenomže v tisíciprocentní možnosti ve skluzu přestřelil. Od tohoto momentu se hra uklidila, Saint-Étienne z ničeho nic srovnal v 75. minutě.

Slovinec Robert Berič si naskočil na další brilantní centr Bamby z levého křídla a hlavou pokořil bezmocného Mandandu. Ve druhé nastavené minutě mohlo Marseille rozhodnout. Aktivní Thauvin se zjevil nikým nehlídán v pravé části pokutového území a vzápětí z první vystřelil, brankář Ruffier fantasticky jednoruč vyrazil míč do strany. Olympique v příštím kole přivítá Bordeaux, Saint-Étienne bude hrát v Angers.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele