26. kolo
19.02.2017 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Toulouse FC 0:0

V Lize mistrů fotbalisté PSG doslova zazářili, v Ligue 1 však na řadu přišel trošku nepochopitelný výpadek. A to se přitom opravdu natěsno mohli přiblížit vedoucímu Monaku, které v pátek zaváhalo na půdě Bastie. Stále se zlepšující Toulouse může za senzační úspěch poděkovat především brankáři Albanu Lafontovi.

V podstatě se o toulouském teprve osmnáctiletém brankáři mluví jako o nástupci Huga Llorise, v tuhle chvíli jedničku francouzské reprezentace. Skoro dvoumetrový habán má na svůj věk skvělý přehled a je poměrně slušně atleticky vybavený. Právě on v mnoha případech hostující tým proti jasnému favoritovi hodně podržel.

Čtyři branky nasázeli Pařížané v úterním duelu Barceloně, a i když stále nemohli počítat s kapitánem Thiagem Silvou a nově byl zraněný rovněž Ángel Di María, na hřišti jasně dominovali i v tomto střetnutí. Vždyť například držení míče jednoznačně vyznívalo v jejich prospěch, až 75 procent nebylo nijak neobvyklé číslo.

První, kdo si vylámal zuby na toulouském muži v rukavicích, byl zkraje utkání Lucas Moura, který moc hezky zaspolupracoval s Rabiotem. O dvě minuty později se zastřeloval také Edinson Cavani, ten ovšem pálil jen vedle brány. Na druhé straně gólman Trapp, který měl určitě o poznání méně práce, musel likvidovat dalekonosný pokus Óscara Treja.

V 52. minutě byli domácí vstřelené brance nejblíže, nicméně Edinson Cavani trefil z blízkosti pouze tyčku. Draxler s Verrattim v krátkém sledu rovněž nedokázali uspět, Lafont totiž v obou případech zasáhl. V 68. minutě mělo mužstvo kouče Unaie Emeryho velkou smůlu, protože Marquinhosovu hlavičku zastavil nechtěně v cestě do brány spoluhráč Kimpembe.

Podíváme-li se z dlouhodobého hlediska, jak je na tom v tuhle chvíli nedobytnost Parku princů, v posledních 82 zápasech před vlastními fanoušky prohrál PSG pouze dvakrát. V květnu v roce 2014 tam uspělo Rennes, loni v březnu pak Monako. Celková bilance v rámci Ligue 1 tedy činí úctyhodných 63 výher, 17 remíz a jen 2 porážky.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tuxedo

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli se dotáhnout a ono toto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele