16. kolo
04.12.2016 17:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - AS Nancy-Lorraine 3:0

Z Vélodrome jde opět strach; Marseille zde po loňské katastrofální sérii neprohrálo už poosmé v řadě. Ne že by nováček z Nancy byl nějakým extra měřítkem kvality, suverénní výhra 3:0 - po jednoznačně nejlepším výkonu sezony - však fanoušky přesto potěšila. Hrdiny zápasu se stali hvězdný Thauvin a mladý odchovanec López.

Jestliže dosavadním výkonům pod vedením nového kouče Rudiho Garcii dominovala jalová ofenziva, dnes se Les Phocéens konečně rozstříleli. Zkušený stratég udělal oproti poslednímu zápasu v Saint-Étienne (0:0) jedinou změnu, když Rémyho Cabellu v útočné formaci nahradil Clinton N'Jie, a byl to vydařený krok - domácí od začátku jasně dominovali a zdálo se být pouze otázkou času, než se jim podaří skórovat. Zejména Florian Thauvin byl mimořádně aktivní, i když doplácel na svoji starou známou bolest (zakončení).

Thauvin dvakrát pálil těsně vedle z dobré pozice; když už se mu po Gomisově přiklepnutí podařilo zacílit na bránu, vychytal ho Sjarhyj Černik. Největší šanci první půle si nakonec připsal sám Gomis: v 16. minutě pohotově využil zmatků v obraně Nancy, otočil se na pětníku a nebezpečně vypálil. Situaci nakonec musel zachraňovat bránící Modou Diagne, který srazil míč na tyč. Branku tedy první půle nenabídla, i když o vzrušení nebyla nouze - a to i v negativním slova smyslu. Černik se totiž nešťastně srazil se spoluhráčem Clémentem Lengletem a vypadalo to, že bude muset střídat; nakonec se však nechal ošetřit a zápas dochytal.

Nancy bylo v prvním dějství směrem dopředu naprosto neškodné, pokud nepočítáme propagační volej Loïce Puya, a po změně stran se na tom příliš nezměnilo. Naopak. Dominantní Marseille skórovalo hned 30 vteřin po opětovném obnovení hry: Maxime López našel na pravém křídle Thauvina, který potáhl míč do středu a nádhernou ránou vymetl zapadlý kout Černikovy brány.

Po vedoucím gólů se domácím viditelně ulevilo; Nancy dnes evidentně nemělo na to, aby dokázalo zápas zvrátit, a nakonec inkasovalo ještě dvakrát. Deset minut před koncem zakončil Gomis Thauvinův roh; zpracoval míč ve vzduchu, otočil se a tvrdou ránou (s pomocí tečujícího Diagneho) zaskočil Černika podruhé. Definitivní konec pro Les Chardons přišel krátce poté, kdy byl za likvidační zákrok na Lópeze vyloučen veterán Benoit Pedretti. Poslední branku pak přidal ještě v nastaveném čase placírkou N'Jie.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele