1. kolo
14.08.2016 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - Stade Rennes 1:0

Nestává se často, aby utkání Ligue 1 rozhodl ani ne osmnáctiletý mladíček. Lucien Favre tedy prožil na lavičce Nice vítěznou premiéru.

Před úvodním hvizdem se na stadionu Allianz Riviera držela minuta ticha a četla se jména obětí červencového teroristického útoku. Tak jako v minulém roce vedl v Nice Claude Puel svého syna Grégoira, v tomto letošním se taková věc udála na straně Rennes. Christian Gourcuff koučuje a svého potomka Yoanna postavil do středu záložní řady, přičemž se postaral o první pokus zápasu. Jeho volej ale Yoan Cardinale za svá záda nepustil.

Hosté si první větší šanci vytvořili až po změně stran. Giovanni Sio ovšem neuspěl, a tak mohli jít domácí přesně po hodině hry do vedení. Jean-Michaël Seri, jenž byl v minulé sezoně v bývalém klubu Petra Čecha nejlepším nahrávačem (na konto si připsal 8 asistencí), přihrával i tentokrát. Jeho centr z přímého kopu našel Malanga Sarra a ten využil nedobrého bránění Stevena Moreiry, aby hlavou vstřelil jediný gól tohoto střetnutí - 1:0.

Střetnutí, které bylo na šance nesmírně chudičké. Nice mířilo mezi tři tyče jednou, Rennes si v této statistice nevedlo o mnoho lépe. Nejblíže k vyrovnání měl dvacetiletý Adama Diakhaby, nicméně jeho hlavička v nastaveném čase mířila pouze do břevna. V příštím kole čeká na Les Aiglons loni překvapivě dobré Angers, kdežto Les Rouges et Noirs doma přivítají Nancy.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele