4. kolo
10.09.2016 20:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Lille OSC - AS Monaco 1:4

AS Monaco v minulém kole porazilo PSG. A dobrou formu potvrdilo i proti Lille, kterému nasázeli svěřenci Leonarda Jardima hned čtyři branky.

Na Stade Pierre-Mauroy, který zažil zápasy letošního EURA, padl první gól po necelých dvou minutách hry. Postaral se o něj Djibril Sidibé, na jehož přímý kop Vincent Enyeama nedosáhnul - 0:1. A z časomíry neuběhlo ani dvacet minut a už to bylo o dvě branky. Nabil Dirar se prosmýknul kolem Juliana Palmieriho a jeho nabídka byla z monackého pohledu tečována tak šikovně, že se dostala až k Adama Tourému, jenž zvýšil na 2:0.

V prvním poločase se o nejnebezpečnější střelu domácích postaral Younousse Sankharé. Nováček v dresu knížecího klubu Morgan De Sanctis (náhradník za zraněného Danijela Subašiće) se jenom ohlédnul, aby viděl, že balonu v cestě do sítě zabránilo břevno. První pětačtyřicetiminutovka tedy přinesla Monaku zasloužené vedení.

Které bylo znásobeno hned po změně stran. A stálo to za to! Nabil Dirar znovu předvedl, že si s míčem rozumí a nahrál Fabinhovi, který pálil z voleje z hranice pokutového území. Míč se pak odrazil od spodní strany břevna do brány - 0:3. Frédéric Antonetti poslal do hry čerstvou sílu, ale nebylo to nic platné.

Na druhé straně se odhodlal i Leonardo Jardim se střídání. V 65. minutě byl vřelým potleskem přivítán navrátilec Falcao. Někdejší obávaný kanonýr se po zranění ne a ne dostat zpátky do formy. Anglická hostování, byť v těch úplně TOP klubech (Chelsea a Manchester United) mu na pohodě příliš nepřidali. Uvidíme, jestli se v knížectví znovu rozstřílí. Proti Lille branku nedal. Zato mohl z hrací plochy sledovat, jak Polák Kamil Glik přetavuje centr Joãa Moutinha ve čtvrtý zásah - 0:4. V samotném závěru snížil parádním volejem Julian Palmieri na konečných 1:4.

Není divu, že svou trefu, jakkoliv byla famózní, ani neslavil. Snad se svými spoluhráči předvede za týden proti Lorientu lepší výkon. Monaco se utká s Rennes, ale ještě předtím zamíří v rámci Ligy mistrů, kam se dostalo na úrok Villarealu, do Londýna na White Hart Lane, domovský stánek Tottenhamu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele